Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ για εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου

ΣΥΡΙΖΑ για εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου

9

 Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χίου


Ανακοίνωση του γραφείου τύπου
  Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη παρέμβαση μας ότι η πολιτική της Ν.Δ θα οδηγήσει την Χίο και τα άλλα νησιά του Β.Αιγαίου στην ακτοπλοΐα του Σαββατοκύριακου…αλλά έσκασε από αλλού το πρόβλημα.
  Σήμερα αντί να συντομεύονται οι ώρες του ταξιδιού  (γιαυτό πληρώνουν οι πολίτες ταχύπλοες τιμές)  αυτές αυξάνουν.. θυμίζοντας την δεκαετία του 60 τα δρομολόγια των αγόνων γραμμών…και 10ωρα ταξίδια
 Στους  μόνιμους  κατοίκους μαζί με το ναύλο αυξάνει και η ταλαιπωρία, στους επισκέπτες καθίσταται πλέον περίπου απαγορευτικές οι διακοπές στο νησί μας.
 Όμορφα νησιά –απρόσιτα νησιά  και το ΥΕΝ να διοργανώνει φιέστες …
  Καλούμε την κυβέρνηση να ασκήσει επί τέλους ακτοπλοϊκή πολιτική με βάση τα συμφέροντα των κατοίκων της Χίου αλλά και των εκατοντάδων επαγγελματιών.
H πολιτική των απλόχερων επιδοτήσεων προς τους εφοπλιστές, και του υποτιθέμενου ανταγωνισμού , έχουν χρεοκοπήσει.
 Το αποδεικνύει η σημερινή πραγματικότητα
  Σήμερα οι εφοπλιστές και τα ιδιωτικά συμφέροντα να ασκούν την εθνική;;; ακτοπλοϊκή  πολιτική και  καθορίζουν αυτοί την ρότα του τόπου .
Η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί …παρακαλεί .. εύχεται.. και καυχάται για τον  δογματικό της νεοφιλελευθερισμό και στο τομέα της ακτοπλοΐας.
 Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία Δημόσιου Φορέα Παροχής Ακτοπλοϊκών Υπηρεσιών,  επιβάλλεται να μπουν  άμεσα σε   δημόσια διαβούλευση , σαν η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, μπροστά στο επικείμενο αδιέξοδο..
    Xίος Ιούνης 2008
   Η Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χίου