Αρχική Νέα Τοπικά Ανατέθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ τα έργα για τον παραλιακό δρόμο...

Ανατέθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ τα έργα για τον παραλιακό δρόμο Βροντάδου

10

 Συνεδρίασε χθες (19/6/2008) η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ υπό την προεδρία του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη με κυρίαρχο θέμα την έγκριση της μελέτης και ανάθεση του έργου «Έργα βελτίωσης παραλιακής οδού Βροντάδου», προϋπολογισμού 275.000 ευρώ. Αφού πραγματοποιήθηκαν δύο άγονοι διαγωνισμοί, η Νομ. Επιτροπή αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση του έργου, λόγω και του κατεπείγοντος του χαρακτήρα του.


Ο Νομάρχης Χίου με αφορμή την ανάθεση του Έργου του παραλιακού του Βροντάδου προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση:


«Ενημερώνουμε τους πολίτες της Χίου ότι κινηθήκαμε με πολύ γρήγορες διαδικασίες και ως προς την ολοκλήρωση της μελέτης και ως προς τη δημοπράτηση του Έργου. Έγινε δύο φορές άγονος διαγωνισμός, διότι δεν προσήλθαν διαγωνιζόμενοι για να δώσουν προσφορές. Τελικά, το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων έδωσε το πράσινο φως και σήμερα προχωρούμε στην απευθείας ανάθεση του Έργου. Άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες, διότι ο παραλιακός δρόμος του Βροντάδου πρέπει να διαμορφωθεί ώστε να είναι ασφαλής».


Παράλληλα ανατέθηκε και το έργο «Συντήρηση- βελτίωση – Σήμανση – Ασφάλιση – Καθαρισμός τάφρων οχετών κλπ. στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Νομού Χίου», προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το πρώτο και αφορά το ίδιο κομμάτι του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου