Αρχική Νέα Τοπικά «Πίσω παπά τα στέφανα»;, για το Εφετείο Μυτιλήνης

«Πίσω παπά τα στέφανα»;, για το Εφετείο Μυτιλήνης

4

  «Πίσω παπά τα στέφανα»;
     Με τον τίτλο αυτό η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης (20/6) αναφέρεται στην αναβολή της επεξεργασίας Προεδρικού Διατάγματος για ίδρυση Εφετείου στη Μυτιλήνη (άρα και μεταβατικής έδρας στη Χίο) και προχωρεί στον παρακάτω πρόλογο στο σχετικό άρθρο:
     «Με μια απόφαση που σοκάρει την κοινή γνώμη του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα των φορέων του νησιού, με πρώτο αυτόν του νομικού κόσμου, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέβαλε την επεξεργασία του Π.Δ. που προέβλεπε την ίδρυση Εφετείου με έδρα τη Μυτιλήνη.
     Συγκεκριμένα με τις υπ. Αριθμ. 11 και 112/2008 γνωμοδοτήσεις του, το τμήμα αυτό του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου ανέβαλε προχθές το απόγευμα (σ.σ. 18/6) την επεξεργασία δύο σχεδίων Π.Δ. του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπουν την ίδρυση νέων πολιτικών εφετείων στο Αγρίνιο και τη Μυτιλήνη, προκειμένου το υπουργείο να στείλει στο δικαστήριο στοιχεία για τη δαπάνη που προκαλείται στον κρατικό προϋπολογισμό από την ίδρυση των νέων αυτών Εφετείων».
     Το ωραίο είναι ότι στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αναφερόταν ότι «δεν προκαλείται δαπάνησε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού». Πως θα γίνει αυτό όμως όταν πρέπει να ενοικιαστούν κτήρια, να υπάρξει εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες λειτουργικές δαπάνες.
     Δόθηκε έτσι η εύκολη λύση ότι δεν χρειάζεται δαπάνη, και τώρα καλείται ο κ. Αλογοσκούφης να βρει τα χρήματα και να μην πάρει πίσω τα… στέφανα!