Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη εκπροσώπων επιχειρηματιών της Σμύρνης στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου

Επίσκεψη εκπροσώπων επιχειρηματιών της Σμύρνης στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου

7

 Επίσκεψη στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντερμιτάζ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Καμπούρης, οι αντινομάρχες κκ Φαρατζής και Φλάμος, ο Πρόεδρος της νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας κ. Νύκτας, ο νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Στεφάνου.


Κατά τη συνάντηση, οι Τούρκοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας με την τοπική αγορά ζητώντας την συνεργασία απευθείας με τους Χιώτες εμπόρους. Παράλληλα, ένας εκ των επιχειρηματιών δήλωσε την διάθεσή του για δρομολόγηση πλοίου μεταφοράς εμπορευμάτων από Τσεσμέ προς Χίο – ως ενδιάμεσο σταθμό. Σημείωσε δε ότι σήμερα μεταφέρονται 5.000 νταλίκες ετησίως μέσω Θράκης. Ένα ακόμη θέμα που έθεσε η αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών ήταν το ζήτημα της βίζας.


Ο Νομάρχης Χίου τόνισε ότι από την πλευρά της η Ν.Α. Χίου θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς. Πρότεινε δε να γίνει συνάντηση της ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ της Ν.Α. Χίου, του Επιμελητηρίου Χίου, του Δήμου Χίου για την εξέταση του θέματος.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου