Αρχική Νέα Τοπικά Π.Καμίτσης: Σε εφαρμογή μέτρων έχει προχωρήσει ο Δήμος για το νερό

Π.Καμίτσης: Σε εφαρμογή μέτρων έχει προχωρήσει ο Δήμος για το νερό

10

 Σε αναμονή απαντήσεων από τις αναλύσεις που έγιναν στο νερό και εστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκεται τις ημέρες αυτές  ο Δήμος Ιωνίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέτρα που ελήφθησαν για την επίλυση του προβλήματος με το αρσενικό ήταν αποτελεσματικά. Το  θέμα έθεσε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Βούκουνας με αφορμή την αγορά χλωριωτών οι οποίοι όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος θα τοποθετηθούν σε όλες τις δεξαμενές . Ο αντιδήμαρχος Γ. Μουλάκης μίλησε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ελαχιστοποίηση της άντλησης από τη γεώτρηση της Στεναχώνης – αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί στις 8 από τις 22 ώρες  την ημέρα, και παρέχεται αφού αναμιχθεί με νερό καλής ποιότητας – με τη χρησιμοποίηση , με απόφαση του ΣΥΔΗΝΟΧ, νερού από γεωτρήσεις που βρίσκονται την περιοχή των Καμποχώρων. Ο Δήμαρχος Π. Καμίτσης τόνισε ότι μετά από επαφές που έγιναν από διάφορες εταιρείες θα εκπονηθεί μελέτη  για το αρσενικό και θα παρουσιαστεί σε επόμενο Δ.Σ. Επίσης σύμφωνα με έγγραφη απάντηση της Ένωσης Χημικών Β. Αιγαίου δεν τίθεται  θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας σε  τέτοιες μικρές υπερβάσεις σε αρσενικό ακόμη και αν το νερό είναι πόσιμο, ενώ προτείνονται μια σειρά μέτρων για την επίλυση του προβλήματος με κυριότερα την ελαχιστοποίηση της άντλησης, την αναζήτηση άλλων πηγών ύδρευσης και τη συγκράτηση του νερού των βροχοπτώσεων προκειμένου να εμπλουτιστεί με αυτό το νερό που παρουσιάζει πρόβλημα. « Κάποια από αυτά ήδη εφαρμόζονται ενώ η συγκράτηση του νερού των βροχοπτώσεων θα γίνει με τη χρησιμοποίηση του φράγματος Κατράρη το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίτσης . Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Βούκουνας  πρότεινε να καλέσουν έναν ειδικό για να ενημερώσει τους δημότες σχετικά με το αρσενικό και τα βαρέα μέταλλα ενώ ο  σύμβουλος  της ίδιας παράταξης Κ. Συράκης ζήτησε για οτιδήποτε γίνεται να ενημερώνονται άμεσα οι δημότες.

Μέτρα και για το πόσιμο νερό
Σε μια εβδομάδα περίπου από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην Τήλη από όπου υδροδοτείται με πόσιμο νερό ο Δήμος Ιωνίας. Οι εργασίες αυτές που θα γίνουν από το ΣΥΔΗΝΟΧ αφορούν την τοποθέτηση γεωτρύπανου και μεγαλύτερες σωληνώσεις  οπότε και η παροχή του νερού θα είναι μεγαλύτερη. « Θα κάνω κάθε εβδομάδα αναλύσεις για να εξασφαλίσω την ποιότητα του νερού. Το  νερό της Τήλης είναι το μόνο πόσιμο στην περιοχή και αν χαθεί, χαθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος

Απαγόρευση πατατοκαλλιέργειας
Τη διακοπή της παροχής του νερού σε όποιον δημότη δεν συμμορφωθεί με την ανακοίνωση που θα δημοσιευτεί και φυτεύσει αυγουστιάτικες πατάτες αποφάσισε ομόφωνα το Σώμα μετά από πρόταση του Δημάρχου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο Ιωνίας για περιορισμό της κατανάλωσης νερού.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα, 23 Ιουνίου (dimokratiki.org)