Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: τι θέλει ο τουρίστας του κρουαζιερόπλοιου, (26/6/2008)

@νθότυπος: τι θέλει ο τουρίστας του κρουαζιερόπλοιου, (26/6/2008)

10

           @νθότυπος
του Θοδωρή Πυλιώτη, αναδημοσίευση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 26/6/2008    


* Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ πραγματοποίησε ο Άγγελος Μελέκος, ΠΟΛΙΤΗΣ, σχετικά με το «τι είδε ο τουρίστας» του κρουαζιερόπλοιου.
* «Οι αγαπημένες ερωτήσεις των τουριστών αφορούν στη συγκοινωνία, για ν’ απογοητευτούν όταν διαπιστώσουν ότι δεν ξέρουμε όχι το δρομολόγιο για τον Ανάβατο αλλά ούτε για τον… Καρφά».
* Και είναι πράγματι έτσι. Αλλά η ευθύνη υπάρχει και προς τα ΚΤΕΛ που παρόλο τους έχουμε προτείνει –και εμείς- να βάλουν σε κάθε στάση καρτέλα με τα δρομολόγια εντούτοις αυτό δεν έχει γίνει.
* ‘Η το σχόλιο, το πώς περνούν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη (πήγαμε να γράψουμε διάβαση αλλά σκεφτήκαμε ότι αυτές είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ή στο απέναντι πεζοδρόμιο αλλά και αυτό είναι είδος προς εξαφάνιση).
* «Συνηθέστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κάνουν όταν δεν υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι το… κάνε ότι κάνω, ακολουθώντας δηλαδή τις δικές μας κινήσεις».
* Γιουρούσι ένα πράγμα!
* Μια ένσταση στο σχόλιο των «αληθινών». Υπερασπιζόμαστε την προσωπικότητα ενός ατόμου με το μόνιμο εγκλεισμό σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα;
* Μήπως είναι ευκαιρία να τονιστεί η ανάγκη να λειτουργήσει επί τέλους Κέντρο Ημέρας ή άλλες υποδομές που αφορούν την ψυχική υγιεινή (τους έχουμε μπερδέψει με τις «πιασάρικες» ονομασίες);
* Γιατί αν πιάσουμε και… τραβάμε κορδέλα μπορούμε να χωρέσουμε όλοι.
* Μπράβο στο Γιώργο Τριαντάφυλλο, μεταπτυχιακός φοιτητής τουρισμού, που κατέγραψε την εικόνα για τον τουρισμό έτσι όπως την έζησε ένας οδηγός ταξιτζής.

 


           ΤΙΤΛΟΙ (25/6/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Πρόταση ενόψει Ναυτικής Εβδομάδας
          ΑΛΗΘΕΙΑ: Φέρθηκα χαζά
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Μυστική συμφωνία στην Περιφέρεια καταδικάζει το νέο λιμένα;
     ΠΡΟΟΔΟΣ: Τι απαντάτε
    
          ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
     «Βεβαίως αυτή τη στιγμή της χαράς για τους περισσότερους, οφείλουμε να σκύψουμε στοργικά το κεφάλι, να συμπαρασταθούμε και να ενθαρρύνουμε Όσους απέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις».
     (Ιάκωβος Μπριλής, πρόεδρος ΕΛΜΕ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)
    
     «Εμένα μου ζητήθηκε από το Θόδωρο Τσουκάτο να βοηθήσω εν όψει του συνεδρίου του Μαρτίου του 1999 πολύ καθαρά και ανθρώπινα, και μου λέχθηκε ότι στην εξόρμηση την οικονομική που είχε γίνει …από φίλους κλπ του κόμματος, έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό «Χ» στη δυτική Ευρώπη από τις οργανώσεις…»
     (Στέλιος Βίος- ΑΛΗΘΕΙΑ)