Αρχική Πολιτισμός Ναυτική Βδομάδα: γιορτή στον Αφανή Ναύτη

Ναυτική Βδομάδα: γιορτή στον Αφανή Ναύτη

28

 

 

Ιδιαίτερη επίκαιρη είναι η αποψινή ομιλία του Λιμενάρχη Χίου Χάρη Μπουρνιά που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.
   Το σκηνικό μεταφέρεται σήμερα στην πλατεία του Αφανή Ναύτη στο Βροντάδο, με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 7.00 μ.μ.
   Λίγο πριν τις 8.00 ο κ. Μπουρνιάς θα μιλήσει με θέμα «ρύπανση και προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος», λίγες μόνο μέρες μετά το ατύχημα του πλοίου ΘΕΟΦΙΛΟΣ.
   Μεταξύ των εκδηλώσεων είναι και η παρουσίαση της εργασίας «Τα ξύλινα τείχη», με αναφορά στα παραδοσιακά σκαριά και στους ανθρώπους τους από την περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Βροντάδου.
   Με την επιμέλεια του ΦΟΒ, ο Μιχάλης Πιπίδης θα κατασκευάσει για τα παιδιά καραβάκια από ντενεκέδες, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος Λαγκάδας θα αναβιώσει το έθιμο του κλήδονα.
   Την Παρασκευή η Ναυτική εβδομάδα «πάει» Οινούσσες. Η μετάβαση προς και από Οινούσσες θα πραγματοποιηθεί δωρεάν με το Ε/Γ-Ο/Γ ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ.. από το λιμάνι της Χίου το πλοίο θα φύγει στις 7.00 μ.μ. και θα επιστρέψει μετά το πέρας των εκδηλώσεων.