Αρχική Απόψεις Aρθρα Κέντρο Πρόληψης Χίου: Δράσεις κατά το πρώτο εξάμηνο 2008

Κέντρο Πρόληψης Χίου: Δράσεις κατά το πρώτο εξάμηνο 2008

46

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2008 υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι ακόλουθες δράσεις:


> Ομιλία στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα:  «Οι εξαρτητικές συμπεριφορές στη ζωή μας. Ο ρόλος της πρόληψης». Τη δράση υλοποίησε το στέλεχος του Κέντρου Στράτος Τσουκάρης.
> Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε στη διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος για την «Πρόληψη της Πρόωρης Σχολικής Εγκατάλειψης». Τη δράση υλοποίησαν τα στελέχη του Κέντρου, Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
> Συνεργασία με καθηγητές που υλοποιούν προγράμματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα σχολεία τους. Με τους εκπαιδευτικούς συνεργάστηκαν οι Αλίνα Πουλάκη, Ελένη Κοτσάτου και Στράτος Τσουκάρης.
> Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώθηκε σεμινάριο για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της χρήσης ουσιών στο σχολείο με συντονίστριες τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
> Συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στην πρόληψη, με μαθητές των τμημάτων του 2ου λυκείου και του Λυκείου Καρδαμύλων. Τη δράση ανέλαβαν οι Αλίνα Πουλάκη, Γιώργος Ψαρούδης και Στράτος Τσουκάρης.
> Βραχεία παρέμβαση για ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη σε ομάδα μαθητών του 4ου Γυμνασίου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα Πόδια μου». Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης από το  Στράτο Τσουκάρη.
> Υλοποίηση ομάδας γονέων στην Καλλιμασιά, με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια», με συντονίστρια την Ελένη Κοτσάτου.
> Ομιλία σε γονείς μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, με θέμα: «Εφηβεία: Μαθαίνοντας ξανά τα παιδιά». Η δράση υλοποιήθηκε από το Στράτο Τσουκάρη.
> Ομιλία στα Καρδάμυλα με θέμα: «Η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβική ηλικία», από την Αλίνα Πουλάκη.
> Ομιλία στα πλαίσια της Ημερίδας Αγωγής Υγείας της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Ο ρόλος του Κέντρου στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης» από την Αλίνα Πουλάκη.
> Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με την ομάδα εθελοντών πρόληψης, την οποία συντόνισαν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και  Ελένη Κοτσάτου.
> Συγγραφή και δημοσίευση άρθρων.
> Συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, από την Αλίνα Πουλάκη.
> Ημερίδα με θέμα: «Οι επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στην καθημερινότητα και στον τρόπο ψυχαγωγίας των νέων» με εισηγητές τον κ. Στράτο Γεωργούλα, Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον κ. Νίκο Μαρκάκη, Εκπαιδευτικό-Ψυχολόγο από το ΑΚΜΑ.
> Συμμετοχή στις εργασίες της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Ν. Χίου, για συνεργασία και δικτύωση του Κέντρου Πρόληψης με άλλους φορείς ψυχικής υγείας του νομού και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
> Ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή άτομα με δυσκολίες, που ζήτησαν βοήθεια και τις οικογένειές τους.
 Το Κέντρο Πρόληψης Χίου συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς του νομού Χίου και άλλων νομών για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών.


 


Για το Δ.Σ.    Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Χίου:
Ο Πρόεδρος           Πουλάκη Αλίνα
Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κλινική Ψυχολόγος
Παναγιώτης Ντόσκας      Τσουκάρης Στράτος
Κλινικός Ψυχολόγος
Ψαρούδης Γιώργος
Κοινωνιολόγος
Κοτσάτου Ελένη
Κοινωνική Λειτουργός


Κωνσταντινούδη Γιασεμή
Γραμματέας