Αρχική Νέα Τοπικά Ναυτική εβδομάδα: Τριήμερο εκδηλώσεων

Ναυτική εβδομάδα: Τριήμερο εκδηλώσεων

9

 
Με δύο επίκαιρες ομιλίες και ένα μουσικό αφιέρωμα από τη Χορωδία Οινουσσών στο Νίκο Καββαδία, ο Δήμος Οινουσσών τιμά σήμερα τη Ναυτική Εβδομάδα.
   Μάλιστα στις 7.00 μ.μ.  χωρεί από το λιμάνι το ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ για να μεταφέρει όσους από τη Χίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
   Το Σάββατο ξεκινούν στις 7.30 μ.μ. οι εκδηλώσεις στα Καρδάμυλα, στην  παραλία Μαρμάρου. Ξεχωρίζει η ανάγνωση ναυτικής αλληλογραφίας αλλά και η εκμυστήρευση ενός σπουδαστή Ακαδημίας εμπορικού ναυτικού «γιατί αποφάσισα να μπαρκάρω».
   Αντίθετα στο λιμάνι της Χίου το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι Ιστιοπλοϊκοί διασυλλογικοί αγώνες Τριγώνου «Πάνος Γανιάρης».
   Στις 2.00 μ.μ. ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών θα σας κάνει βόλτα στη θάλασσα, ενώ στις 7.00 μ.μ. προσφέρεται και βαρκάδα! (αφετηρία απέναντι από το εστιατόριο Bell Air), με διοργανωτή το Σύλλογο Ερασιτεχνών αλιέων.
   Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή, όπου στις 10.00 το πρωί προσφέρεται και πάλι βόλτα με φουσκωτό και στις 12.00 συνεχίζονται οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες.
   Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει επίδειξη διάσωσης στο λιμάνι της Χίου από ναυτοπροσκοπική λέμβο και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με απονομή βραβείων σε απόμαχους ναυτικούς και βραβεύσεις των νικητών των αγώνων (στο λιμενοβραχίονα απέναντι από το ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ).
   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ανάγνωση γραμμάτων Χιωτών ναυτικών και θα κλείσει με νησιώτικο γλέντι με τους μουσικούς Αργύρη και Ανδρέα Μαυρίκη και Παντελή Λύκο.