Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Στην επικαιρότητα ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ (1/7/2008)

@νθότυπος: Στην επικαιρότητα ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ (1/7/2008)

27

           @νθότυπος
     Στην επικαιρότητα ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Επιμέλεια: Θοδωρής Πυλιώτης

     
     Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες που μας έδωσε για τα στενά έμπειρος ναυτιλιακός πράκτορας. Στη συγκεκριμένη ξέρα και άλλα πλοία έχουν βρει στο παρελθόν. Στα 1954 ήταν το επιβατηγό «ΤΕΤΗ» της εταιρείας Τυπάλδου, για να εξακολουθήσουν τη δεκαετία του ΄70 το επιβατηγό ΑΙΟΛΙΣ το φορτηγό ΟΜΑΛΟΣ (το ποίο χρειάστηκε να το ξεφορτώσουν για να ξεκινήσει) αλλά και 2-3 τουρκικά και συριακά πλοία.

     Το δρομολόγιο της διέλευσης των στενών φαίνεται ότι επανήλθε τα τελευταία χρόνια όταν ανανεώθηκαν οι καπετάνιοι στα πλοία της ΝΕΛ.


Όταν το καλοκαίρι του 1995, το ΘΕΟΦΙΛΟΣ είχε το ατύχημα σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια όπου βγήκε στη στεριά στο ύψος του τελωνείου, οι καπετάνιοι του ήταν αρκετά συντηρητικοί.
Έτσι επέλεγαν την πιο ασφαλή διαδρομή μεταξύ Χίου και Τουρκίας.


     Αρκετά είναι τα συνεργεία των αθηναϊκών καναλιών που παραμένουν στο νησί μας για την κάλυψη του θέματος. Μάλιστα διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να βγαίνουν δορυφορικά, άρα και «ζωντανά» σε δελτία και εκπομπές.
    
     Καλό και αυτό με την επικοινωνία μεταξύ Νομάρχη και συμβούλου του, ότι γίνεται μέσω mail! Πάντως στην ιστοσελίδα του Γιάννη Μισετζή (misetzis.gr) δεν είδαμε κάτι σχετικό με το όλο θέμα.
    
           ΤΙΤΛΟΙ (1/7/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Αξιοπλοΐα ώρα μηδέν
          ΑΛΗΘΕΙΑ: «Μαϊμού» μαστιχέλαιο
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Παθητικό το 2007 για την ΕΜΧ
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Προσέκρουσε σε «ξέρα» το «Θεόφιλος»
    
    
          ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
   Συνδικαλισμός κληρικών
   «…ο Σύνδεσμος με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. έχει ζητήσει τη διευθέτηση μιας σειράς δράσεων και θεμάτων για τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ποτέ λόγος δημόσια στην τοπική κοινωνία»
   (Γιώργος Παπαδόπουλος- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)
  
   Παρενέργειες κρουαζιερόπλοιου
   «Ο αστυφύλακας νευριασμένος φώναξε στον πατέρα μου ότι αν ήθελε να ξεφορτώσει θα έπρεπε να είχε έρθει πριν τις 6.00 το πρωί που το καράβι δεν είχε φτάσει στο νησί»
   (Απόστολος Αμέντας- ΑΛΗΘΕΙΑ)
  
  
   Εξηγήσεις Μισετζή
   «το τηλέφωνό μου πράγματι το έσπασα, προκειμένου να αποφύγω τις περαιτέρω εξηγήσεις, γιατί θεωρώ πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Στη μοναδική τηλεφωνική συζλήτηση που είχα με το νομάρχη μας (έκτοτε επικοινωνούμε δι’ εκπροσώπων ή με ηλεκτρονικο ταχυδρομείο)…»
   (Γιάννης Μισετζής, ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ