Αρχική Νέα Τοπικά Θεόφιλος: στο Σκαραμαγκά για επισκευή

Θεόφιλος: στο Σκαραμαγκά για επισκευή

11

 
   Περίπου 22 ώρες ταξίδι χρειάστηκε το Ε/Γ-ΟΓ ΘΕΟΦΙΛΟΣ για να φτάσει από τις Οινούσσες (ξεκίνησε στη 1.00 μ.μ. του Σαββάτου) στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (περί τις 11.00 το πρωί της Κυριακής), όπου και πρόκειται να ανέβει σε δεξαμενή για να γίνει πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη κατά την πρόσκρουση σε χαρτογραφημένο ύφαλο στο δίαυλο Χίου- Οινουσσών το βράδυ της 28ης Ιουνίου.
   Το Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του ελληνικού Νηογνώμονα ανέβηκαν στο πλοίο, που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι Οινουσσών και αφού είδαν το βίντεο από τις εργασίες στεγανοποίησης στο ρήγμα μήκους 15 μέτρων και εν συνεχεία παρακολούθησαν το δοκιμαστικό πλου.
   Είχαν ήδη μεταγγιστεί σε μικρό δεξαμενόπλοιο όλα τα αποθηκευμένα καύσιμα στις δύο αριστερές δεξαμενές του πλοίου, που πλημμύρισαν από την πρόσκρουση.
   Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ με τη μία του μηχανή και με συνοδεία ρυμουλκού κατέπλευσε καταρχήν στη Χίο όπου κατέβηκαν 12 οχήματα και 1 φορτηγό και μετά από παραμονή 3,5 περίπου ωρών αναχώρησε για Πειραιά, μεταφέροντας 42 ΙΧ, 17 φορτηγά και 1 δίκυκλο.
   Να σημειώσουμε ότι η δικογραφία που αφορά το ατύχημα του πλοίου αναμένεται εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στην Εισαγγελία Χίου.