Αρχική Νέα Τοπικά 25η Μαρτίου- πρόγραμμα εκδηλώσεων

25η Μαρτίου- πρόγραμμα εκδηλώσεων

117

Στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, των πολιτιστικών -αθλητικών συλλόγων (ελπίζουμε να προσεχτεί ότι οι φόρμες τους να μην διαφημίζουν… εταιρείες!), των σπουδαστών/τριών ΑΕΝ Χίου και ΑΕΝ Οινουσσών, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.
Θα προηγηθεί στις 11.40 η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.
Εξάλλου στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Γιάννη Ξενάκη, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου.
Στις 4.30 μ.μ. θα γίνει η υποστολή της Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου (σ.σ. το μεσημέρι του Σαββάτου 23/3 έγινε η έπαρσή της), με την συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε..
Στις 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αρχιερατικός Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελστρίας της πόλης της Χίου και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας Παναγίας Ευαγγελιστρίας.