Αρχική Νέα Τοπικά 40,080 κιλά ηρωίνη κατασχέθηκαν στη Χίο

40,080 κιλά ηρωίνη κατασχέθηκαν στη Χίο

9

 

 

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντόπισε και κατάσχεσε  το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Υπηρεσία Τελωνειακού Ελέγχου στη Χίο.
     Σε έλεγχο που έγινε σε επιβάτες και οχήματα που έφτασαν στη Χίο με το καραβάκι της γραμμής από Τσεσμέ Τουρκίας, ο ανιχνευτής- σκύλος έδειξε με τη συμπεριφορά του ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο  αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με το οποίο ταξίδευαν 3 ενήλικες Ούγγροι και 1 παιδί.
     Οι άντρες της υπηρεσίας προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο και τελικά μέσα σε κρύπτη κάτω από το σασί εντοπίστηκε μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, προσεκτικά συσκευασμένη σε πακέτα, καθαρή ηρωίνη συνολικού βάρους 40,080 κιλά.
       Στον χημικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Χημείο της Χίου, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για καθαρή ηρωίνη η οποία ήταν μάλιστα δύο διαφορετικών ποιοτήτων.
     Οι κατηγορούμενοι εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, είναι ουγγρικής καταγωγής, ηλικίας 68 και 56 ετών οι πάντες και 55 η γυναίκα. Η τελευταία –διακριτικά επιτηρούμενη- έμεινε μαζί με το δεκάχρονο κορίτσι που κρατήθηκε στο νοσοκομείο Χίου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να παραδοθεί στους γονείς της στην Ουγγαρία.