Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομαρχίας σε δηλώσεις Προέδρου Λ.Τ.Χίου για λιμάνι

Απάντηση Νομαρχίας σε δηλώσεις Προέδρου Λ.Τ.Χίου για λιμάνι

7

 Σε ένα θλιβερό μοναχικό δρόμο βρίσκεται πλέον ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Κάρμαντζης, στους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς του για το θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων του Νομού μας, και ειδικότερα το θέμα του νέου Λιμένα.
Με πρόσφατες δηλώσεις του καλεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης για τις υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις. «Λησμονεί» ότι η Ν.Α. Χίου υλοποιεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συστατικό μέρος του οποίου είναι η κατασκευή του Νέου Λιμένα στο Κοντάρι.
Αν ο κ. Κάρμαντζης, όπως διατείνεται, προκρίνει άλλη λύση, είχε το χρόνο και τη νομική και θεσμική ιδιότητα να προχωρήσει, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, 2 χρόνια τώρα, στην εκπόνηση μελέτης για τις υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις. Τίποτα από αυτά δεν έπραξε. Αντίθετα αναλώθηκε 2 χρόνια τώρα να ασκεί μια «ιδιότυπη αντιπολίτευση» στο νομαρχιακό σχεδιασμό για το νέο λιμάνι, σε αντίθεση με τις εκφρασμένες απόψεις των άλλων τοπικών φορέων. Η κοινωνία της Χίου ευτυχώς θυμάται τον κ. Κάρμαντζη να περιφέρει σε συσκέψεις σκαριφήματα για «λιμάνι μέσα στο λιμάνι» και να ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει το έργο. Σήμερα, με την έναρξη του ΕΣΠΑ 2007-2013, αποδεικνύεται η ανεπάρκειά του, αφού αποδεικνύεται ότι καμιά μελέτη, προμελέτη ή σχετική αδειοδότηση δε διαθέτει, και εκλιπαρεί τη Ν.Α. Χίου να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης.
Πληροφορούμε για ακόμη μια φορά, τον κ. Κάρμαντζη, ότι ολοκληρωμένη και ώριμη μελέτη, καθώς το σύνολο των αδειοδοτήσεων υπάρχουν για το νέο Λιμένα. Αυτό διεκδικούμε, από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτό το στόχο παρέχοντας «συγχωροχάρτι» στην κυβερνητική αδιαφορία για τη Χίο και στη συρρίκνωση των πόρων που διατίθενται για τις λιμενικές υποδομές του Νομού μας. 
Πράγματι οι στιγμές είναι ιστορικές. Όπως ιστορικές θα είναι και οι ευθύνες των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, όπως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Χίο, αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους για την οριστική και μακροπρόθεσμη επίλυση του ζητήματος των λιμενικών υποδομών της Χίου.Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου