Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση στο λιμάνι από το ΚΚΕ

Κινητοποίηση στο λιμάνι από το ΚΚΕ

18

 

Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. στο λιμάνι  μέχρι την άφιξη του πλοίου “Νήσος Χίος”, προκειμένου –όπως αναφέρει- να καταγγείλει την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τηρώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν καταντήσει την μετακίνηση της εργατικής οικογένειας από και προς τα νησιά μας είδος πολυτελείας.
   Το ΚΚΕ που αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μόνο του κινητοποίηση, καταγγέλλει παράλληλα την «…υποκρισία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΟΣ» και απαιτεί:
     – άμεση μείωση των εισιτηρίων στο 50% για τις λαϊκές οικογένειες σε όλες τις θέσεις, για συνταξιούχους, ΑΜΕΑ. φοιτητές κλπ.
   – Μείωση των μεταφορικών με απαλλαγή από φόρους και εφοπλιστικά μπόνους που περνάνε στο κόστος των προϊόντων.
   – Δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα αναλάβει μόνον αυτός όλες τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 


 

 

Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έχει ως εξής:
 
Το ΚΚΕ  διοργανώνει διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Παρασκευή στις 6μμ στο λιμάνι  μέχρι την άφιξη του πλοίου “Νήσος Χίος”, προκειμένου να καταγγείλει την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τηρώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν καταντήσει την μετακίνηση της εργατικής οικογένειας από και προς τα νησιά μας είδος πολυτελείας.
Το ΚΚΕ καλεί τους Χιώτες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίησή του, να καταδικάσουν μαζί του το δικοματισμό  αλλά και την υποκρισία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΟΣ που θέλουν, όπως ο πρώτος και δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και εφοπλιστές, κρατώντας στην ίδια μασχάλη δυο καρπούζια.
Το ΚΚΕ απαιτεί άμεση μείωση των εισιτηρίων στο 50% για τις λαϊκές οικογένειες σε όλες τις θέσεις, για συνταξιούχους, ΑΜΕΑ. φοιτητές κλπ.
Μείωση των μεταφορικών με απαλλλαγή από φόρους και εφοπλιστικά μπόνους που περνάνε στο κόστος των προϊόντων.
Δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα αναλάβει μόνον αυτός τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της νησιωτικής Ελλάδας και προς τις γραμμές εξωτερικού.
Το ΚΚΕ σημειώνει ότι όσο ο λαός παραμένει εγκλωβισμένος στα δόκανα των πολιτικών των κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), όσο περιμένει τις λύσεις από αυτούς που ευθύνονται για το προβλημα, όσο ψάχνει για σκαλοπάτια αντί για ανατροπές, όσο ζητά λύσεις από τους θύτες του,τόσο καθημερινά θα πληρώνει ακριβά το μάρμαρο.  
Απειθαρχία και αγώνας λοιπόν ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, στις πολιτικές του δικοματισμού-διπολισμού, απιεθαρχία και αγώνας ενάντια  στην ΕΕ, αγώνας για αλλαγή των συσχετισμών, για ισχυρό λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ, που θα οδηγήσει σε μια λαϊκή κυβέρνηση  της λαϊκής οικονομίας, που θα μας απαλλάξει οριστικά από το δικομματισμό, τις ξαναζεσταμένες συνταγές του διπολισμού με ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο κεφάλαιο με τις καταστροφικές για το λαό πολιτικές του.
ΧΙΟΣ 9/7/2008