Στα χέρια της Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ το σχέδιο νέου κανονισμού

  10

   

   

  Νέο κανονισμό λειτουργίας των ταξί γνωστοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Κώστας Χατζηδάκης. Ο υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων σχέδιο προεδρικού διατάγματος (ΠΔ) το οποίο θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο κανονισμό που ισχύει από το 1987.
     Ο νέος κανονισμός με τη μορφή ΠΔ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σύμφωνα με τον υπουργό, σε διάστημα περίπου 2 μηνών.
    
     Τι προβλέπεται
     Το σχέδιο ΠΔ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στις διατάξεις του προβλέπεται μεταξύ άλλων η υποχρεωτική ανάρτηση του τιμολογίου του ταξί, τόσο στην ελληνική όσο και την αγγλική γλώσσα, σε ορατό από τους επιβάτες του σημείο του οχήματος.
     Επίσης τα πειθαρχικά συμβούλια που εξετάζουν τις παραβάσεις των αυτοκινητιστών ταξί θα είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν τις αποφάσεις τους σε διάστημα 3,5 μηνών.
     Κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΜΕ με την ομοσπονδία ταξί, αποφασίστηκε να προχωρήσει η εφαρμογή τηλεματικής για όλα τα οχήματα.
     Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS, Global Positioning System), όπως επίσης και δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ κέντρου και οχήματος αλλά και ηλεκτρονικής πλοήγησης με στόχο την αποφυγή άσκοπων διαδρομών.
     Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2009 για όλα τα ταξί της επικράτειας και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.