Αρχική Πολιτισμός Εuroclassica – Ομηρική Ακαδημία: Παγκόσμιο Φιλολογικό Συνέδριο, 11-20 Ιουλίου

Εuroclassica – Ομηρική Ακαδημία: Παγκόσμιο Φιλολογικό Συνέδριο, 11-20 Ιουλίου

13

 Το ετήσιο  παγκόσμιο  φιλολογικό συνέδριο της EUROCLASSICA – ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιείται  από 11-20 Ιουλίου σε Αθήνα, Χίο, και Οινούσσες.  
Οι εργασίες της EUROCLASSICA επαναλαμβάνονται για δωδέκατη συνεχή χρονιά και την ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ για ενδέκατη, στο μυροβόλο νησί μας, τη Χίο, γενέτειρα του θείου ποιητή Ομήρου. Από το 1997 μέχρι σήμερα πλέον των 2000 (δύο χιλιάδων) συνέδρων έχουν παρακολουθήσει τις εργασίες της λαμπρότερης ίσως ετήσιας φιλολογικής συνόδου.
Συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, φοιτητές, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από τον κόσμο όλο, οι οποίοι απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας σε όλον τον κόσμο, εξακτινώνονται τα ελληνικά γράμματα παγκοσμίως και η χώρα μας ακτινοβολεί σε όλη τη γη. Θα έλθουν σύνεδροι από Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία,Δανία, Κίνα, Λετονία, Η.Π.Α., Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Δανία, Ρουμανία, Συρία, Χιλή, Κροατία και άλλες χώρες, προκειμένου να εντρυφήσουν στα ομηρικά έπη και στην ελληνική Γραμματεία, ελληνική γλώσσα, Ιστορία, Πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή και απερχόμενοι να διατρανώσουν την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, στη χώρα τους.
Το συνέδριο περιλαμβάνει τους εξής κύκλους:
1) Το τμήμα Ελληνιστών με κύριο θέμα: Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
2) Το τμήμα των φοιτητών που σπουδάζουν τα Ομηρικά έπη, με θέμα: ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.
3) Ένα τμήμα που παρακολουθούν Ελληνιστές και φοιτητές με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, Ιστορίας και πολιτισμού και
4) Ένα τμήμα όπου οι σύνεδροι παρακολουθούν προαιρετικά διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στην Ακρόπολη, το Μουσείο της και το νέο Μουσείο της, τα Θεμιστόκλεια Τείχη στον Πειραιά, τη Βιβλιοθήκη Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», το Αρχαιολογικό της Μουσείο και τους Αρχαιολογικούς χώρους Εμποριού, τα Ναυτικά Μουσεία Χίου και Οινουσσών, τη βυζαντινή Νέα Μονή, τα Μαστιχοχώρια, το Κάστρο της Βολισσού όπου κοντά είναι το σπίτι του Ομήρου, το ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Οινουσσών, τη Ναυτική Ακαδημία και το Λύκειο Οινουσσών κ.α., στη Δασκαλόπετρα.
Οι διαλέξεις και τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στο Ομήρειο, Στη Ναυτική Ακαδημία Οινουσσών, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Σχολείο του Πυργίου.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες.