Αρχική Νέα Τοπικά Σ. Κάρμαντζης : Διαφωνώ κάθετα με το νέο λιμάνι στο Κοντάρι

Σ. Κάρμαντζης : Διαφωνώ κάθετα με το νέο λιμάνι στο Κοντάρι

7

 Με κεντρικό σύνθημα «κάτω η πολιτική σκοπιμότητα και πάνω το συμφέρον της Χίου», ο πρόεδρος της Λιμενικής επιτροπής Σταμάτης Κάρμαντζης, παρουσίασε τις αλήθειες και τα ψέματα, όπως ο ίδιος τιτλοφόρησε τη συνέντευξη τύπου (9/7), σχετικά με τα λιμενικά έργα στην Χίο.
Σε μια συνέντευξη στην οποία κυριάρχησε η κατασκευή η όχι του νέου λιμένα Χίου ο κ. Κάρμαντζης εξέφρασε   την προσωπική του άποψη  λέγοντας ότι: «Διαφωνώ κάθετα με το νέο λιμάνι στο Κοντάρι, γιατί απαιτούνται μπαζώματα 500 μ. στην θάλασσα που θα αλλάξει ουσιαστικά όλη την όψη της ανατολικής πλευράς από το Μερσινιδι μέχρι τον Καρφά»,  διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι η προσωπική του άποψη ενώ ξεκαθάρισε ότι  δεν προτίθεται να είναι «ούτε το τροχοπέδη ούτε το εμπόδιο για την ανάπτυξη  του τόπου». 
Ο ίδιος διευκρίνισε αρκετές φορές ότι ο μιλά με την ιδιότητα του προέδρου της λιμενικής επιτροπής και όχι με τη κομματική του θέση, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος της λιμενικής επιτροπής είναι η «συντήρηση και πιθανά η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών».
Προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην διαφωνία του με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση,   βάζοντας σε εισαγωγικά την λέξη διαφωνία κάθε φορά που την χρησιμοποίησε ενώ κατονόμασε το Νομάρχη ως υπαίτιο του αποκλεισμού της Χίου από την Χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ , που ανοίγει σύντομα.
«Όταν στο περιφερειακό συμβούλιο ο Νομάρχης ψήφισε υπέρ της βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών και δεν μειοψήφησε ,  κάτι που πιθανά θα άνοιγε  τον δρόμο για διεκδίκηση κονδυλιών για την κατασκευή νέου λιμανιού , αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που κρύβει τις ευθύνες όλων των πολιτικών   συνδυασμών της Νομαρχίας μιας και δυο χρόνια τώρα δεν είχαν πέρα  είδηση τι είχε τότε ψηφίσει η ΝΑΧ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά  κ. Κάρμαντζης.
Επίσης παρουσίασε την προμελέτη η οποία έχει γίνει για την αναβάθμιση με λιμενοβραχίονα του υπάρχοντος λιμένα καθώς και όλες τις υπηρεσιακές βεβαιώσεις τόσο της ΥΠΑ όσο και της εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, που εξασφαλίζουν την  νομιμότητα της κατασκευής του . Και όλα αυτά έγιναν για να υπάρχει εναλλακτική πρόταση για να γίνει λιμενικό έργο στην Χίο  αν  δεν υπήρχε χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου.
«Δώσαμε αγώνα ως μη οφείλαμε για να υπάρχει εναλλακτική πρόταση», τόνισε ο κ. Κάρμαντζης δηλώνοντας  ότι υποστηρίζει τον Νομαρχιακό σχεδιασμό για διεκδίκηση χρημάτων για την κατασκευή νέου λιμένα στο Κοντάρι αφήνοντας όμως αιχμές ακόμη και για τον τρόπο με το οποίο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή  «δεν θα εξηγήσω με ποιες διαδικασίες επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος -4με 5 χρόνια πριν. Οποίος θέλει ας ψάξει να βρει, ανέφερε, αλλά πάντως θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία  να έχουμε Αεροδρόμιο, δρόμο, λιμάνι», κατέληξε.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ