Αρχική Πολιτισμός 2ο Πολιτιστικό τριήμερο από την εφημερίδα «Ομηρούπολη»

2ο Πολιτιστικό τριήμερο από την εφημερίδα «Ομηρούπολη»

7

 8,9 και 10 Αυγούστου στον Αφανή ναύτη ΒρονταδουΤις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Τριημέρου Καλοκαίρι 2008, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η συντακτική ομάδα της μηνιαίας εφημερίδας «Ομηρούπολη», που είναι και ο διοργανωτής των εκδηλώσεων.
Πρόκειται για το δεύτερο πολιτιστικό τριήμερο που πραγματοποιείται στις 8,9 και 10 Αυγούστου στην πλατεία Αφανή Ναύτη στο Βροντάδο.
«Η επιτυχία του περσινού πολιτιστικού τριημέρου και ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε από δημότες και επισκέπτες μας ώθησε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση του 2ου πολιτιστικού τριημέρου», δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Μούνδρος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που παρουσιάστηκε θα υπάρχουν ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις ,χωρισμένες σε ενότητες, όπως για παράδειγμα ομιλία από το Παύλο Καλογεράκη προϊστάμενο Δευτ/θμιας εκπαίδευσης με θέμα « Η παιδεία ως τροφοδότης του πολιτισμού και της κοινωνικής προόδου», θερινό σινεμά, και παρουσίαση μιας αξιόλογης έκδοσης  αφιέρωμα στην τέχνη του Βοτσαλωτού με τίτλο «Βοτσαλωτά μια τέχνη μια ιστορία…».
«Στηριζόμαστε σε καθαρά  συλλογική και εθελοντική προσπάθεια θέλοντας να προσφέρουμε μια ξεχωριστή νότα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας», τόνισε ο κ. Μούνδρος κάνοντας παράλληλα και αναφορά στο κόστος της συγκεκριμένης διοργάνωσης. «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πολιτισμός παράγεται όχι απαραίτητα με  υπέρογκες δαπάνες αλλά με όραμα, διάθεση και μεράκι», διευκρίνισε.
Το πρόγραμμα που εξελίσσεται μεταξύ  6, 30 και 10, 30 το βράδυ,  περιλαμβάνει ακόμα:
– Παράσταση από το θέατρο δρόμου “tsirko renticolo”,
– Προβολή παλιάς ελληνικής ταινίας,
– Παρουσίαση έκδοσης λευκώματος από την εφημερίδα «Ομηρούπολη», Βοτσαλωτό μια τέχνη που χάνεται, και
– Ελληνική βράδια με ζωντανή μουσική από τους Σγούτα- Καρνουπάκη.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν:
– Έκθεση Φωτογραφιών από τους πολιτιστικούς συλλόγους των:
  Βροντάδου, Αναβάτου, Αυγωνύμων, Καρυών, Συκιάδας, Λαγκάδας, Σιδηρούντας,
– Παρουσίαση Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Συκιάδας- Λαγκάδας,
– Έκθεση μοντέλων παραδοσιακών ιστιοφόρων,
– έκθεση βιβλίου και άλλα.