Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασιλική Μιχαλοπούλου: Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση μας αφορά όλους

Βασιλική Μιχαλοπούλου: Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση μας αφορά όλους

28

                                                                                 Χίος 10-7-2008


       Η  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΜΑΣ  ΑΦΟΡΑ  ΟΛΟΥΣ     Αυτές τις τελευταίες ημέρες του σχολικού έτους, που όλοι, στη μικρή μας κοινωνία, μιλούν για αποτελέσματα, βαθμούς, σχολές, πρωτιές κ.τ.λ. μια ενέργεια, οδυνηρή για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό της Χίου, πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων.
     Μιλάω για την επιλογή διευθυντή στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νομού Χίου (ΣΔΕ Χίου). Όπως ίσως γνωρίζετε, το συμβούλιο επιλογής του ΙΔΕΚΕ κατάφερε μέσα από την βαθμολογία της προφορικής συνέντευξης να αντιστρέψει τα αντικειμενικά μόρια και η κ. Θεοδωροπούλου Κατίνα, συνάδελφος διδάκτωρ με αρκετό συγγραφικό έργο, που ήταν πρώτη στα αντικειμενικά μόρια  να έρθει δεύτερη, να μη γίνει Διευθύντρια ΣΔΕ και η Χίος να χάσει μια εξαίρετη καθηγήτρια που επί δύο χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της σε αυτό το σχολείο.
     Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Χίου έχουν σαφώς καταγγείλει τον Νόμο που αφορά την εκλογή στελεχών στην εκπαίδευση και ειδικά την αυξημένη μοριοδότηση της προφορικής συνέντευξης. Η ΟΛΜΕ έχει προχωρήσει και πιο πέρα και έχει προτείνει η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου να γίνεται από το Σχολικό Συμβούλιο κάθε σχολείου, στο οποίο ως γνωστό συμμετέχουν καθηγητές, γονείς, μαθητές. Εδώ λοιπόν θέλω να σταθώ λίγο και να ρωτήσω τον κ. Μπριλή, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου, τι τον ενόχλησε από το γράμμα  των μαθητών και αποφοίτων του ΣΔΕ και έστειλε αυτή την επιστολή στα ΜΜΕ; Εμείς σαν εκπαιδευτική κοινότητα θα έπρεπε να χαρούμε που αυτά τα μεγάλα – παιδιά  αξιολόγησαν και με παρρησία διακήρυξαν την άποψη για την καθηγήτριά τους. Την γνώριζαν, την ζούσαν, αφουγκραζόταν τις αγωνίες τους, ήξεραν τι ακριβώς προσέφερε στο ΣΔΕ Χίου και πόσα περισσότερα θα μπορούσε να προσφέρει από μια διευθυντική θέση και στα επόμενα παιδιά. Βγήκαν, λοιπόν, ανοιχτά και την αξιολόγησαν.
                                                     ΜΠΡΑΒΟ  ΤΟΥΣ
     Μακάρι, όλοι εμείς , οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, να είχαμε την τύχη της κ. Θεοδωροπούλου. Να μας θεωρούν απαραίτητους για το σχολείο οι μαθητές μας και να μας βαθμολογούν με άριστα. Αυτή την στάση, Ιάκωβε, περίμενα από το άρθρο σου και γι αυτό αναγκάστηκα να παρέμβω στον δημόσιο διάλογο. Ευχαριστώ


                                                                     Μιχαλοπούλου  Βασιλική


                                                                     Καθηγήτρια Φυσικός
                                                                     Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Χίου
                                                                Μέλος Αγωνιστικής Συνεργασίας Καθηγητών