Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συζήτηση στη Βουλή για τη Ναυτιλία και σχόλια για… τρόλεϊ και καναρίνια!

Συζήτηση στη Βουλή για τη Ναυτιλία και σχόλια για… τρόλεϊ και καναρίνια!

21

 Απορίες αρμοδίων
   Το σχόλιο είναι από την εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, και είναι στηριγμένο από τα πρακτικά της συζήτησης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την ακτοπλοΐα που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.
   «Ποιοι κατασκευάζουν λιμάνια σήμερα στην Ελλάδα; Ποιος τα κατασκευάζει; Δεν θα έπρεπε κανονικά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να έχει αυτό το προνόμιο; Το έχει; Γνωρίζετε πως όχι. Με ποια κριτήρια κατασκευάζονται λιμάνια; Υπάρχουν κριτήρια τα οποία έχουν καθοριστεί διαχρονικά με προτεραιότητες οι οποίες θα στηρίζονται σε ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα εδράζεται σε μία οικονομική ανάπτυξη που θα έχει προτεραιότητες βάθος χρόνου; Το έχετε δει πουθενά αυτό γραμμένο; Ποιος ρωτά, πάντως όχι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ρωτά ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης! Τώρα ποιον ρωτά θα σας γελάσω. Γιατί αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο κατασκευάζει λιμάνια, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς. Να δούμε αν θα απαντήσει!
  
   Τα τρόλεϊ και…τα καναρίνια
   Είχε και άλλα ωραία όμως η συζήτηση, όπως μεταφέρει στην ίδια εφημερίδα ο Λ. ΚΑΡ..
   «Δεν μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να συγκρίνουμε το τρόλεϊ με το καναρίνι, επειδή και τα δύο είναι κίτρινα! Βεβαίως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι ίδια πράγματα. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα».
   Τάδε έφη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, απαντώντας στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Νικητιάδη στη Βουλή, ο οποίος θέλοντας να δείξει την κακή κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών παραλλήλισε την Κάσο με τη Βέροια, λέγοντας ότι και τα δύο μέρη έχουν την ίδια απόσταση από την Αθήνα.
    «Για να πας, όμως, στην Κάσο θέλεις είκοσι πέντε ώρες και για να πας στη Βέροια θέλεις πέντε ώρες» είπε ο κ. Νικητιάδης, για να εισπράξει την παραπάνω απάντηση από τον κ. Βουλγαράκη.
   Υπερβολές που προκαλούν προφανώς ανάλογες απαντήσεις σε μία «καθιερωμένη» κάθε χρόνο τέτοια εποχή συζήτηση για το ακτοπλοϊκό, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.