Αρχική Νέα Τοπικά Όπως έχουν θα λειτουργήσουν “Γλυκό μου Μανταρίνι”, “Νερομπογιές & Νότες”

Όπως έχουν θα λειτουργήσουν “Γλυκό μου Μανταρίνι”, “Νερομπογιές & Νότες”

24


 

 Εντολή συνέχισης του σημερινού καθεστώτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου που διαχειρίζεται η ΔΑΕΧ για ένα χρόνο, έδωσε ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής. μπροστά στις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες των γονιών που έπρεπε στο «και πέντε» να αναζητήσουν άλλο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους.
   Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης γονιών- Δημάρχου, Προέδρου ΔΑΕΧ και αυτό που δήλωσε ο Δήμαρχος είναι ότι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας μόνο 8 θέσεις στο «Γλυκό μου Μανταρίνι» και 18 στο «Νερομπογιές και Νότες» (κάθε σταθμός έχει δυναμικότητα 44 παιδιών).
   Με τον τρόπο αυτό βέβαια η ΔΑΕΧ θα επιβαρυνθεί σημαντικό ποσό από τα έξοδα των παιδικών σταθμών. Οι καταρχήν υπολογισμοί κάνουν λόγο για επιπλέον 350.000 ΕΥΡΩ ετησίως (ήδη το κόστος για το Δήμο ήταν 150.000) αφού οι λοιπές θέσεις στους σταθμούς δεν θα επιδοτούνται από τη νέα χρονιά.
   Μετά δε την κατηγορηματική στάση που κράτησαν ορισμένοι από τους γονείς, που δεν άντεχαν οικονομικά την αύξηση των τροφείων, ο κ. Βρουλής πήρε πίσω την σκέψη για αύξηση των τροφείων από 75 σε 100 ΕΥΡΩ την οποία να σημειωθεί την είχαν προτείνει ήδη γονείς που ήξεραν ότι έτσι και αλλιώς δεν είχαν τύχη να γίνουν δεκτή στο νέο πρόγραμμα.
   Μάλιστα το γεγονός ότι δεν αυξήθηκαν τα τροφεία το σχολίασε αρνητικά και η νέα διευθύντρια του ενός σταθμού κα Ρούλα Κουγιούλη, χωρίς προφανώς να ασπάζεται ότι για ορισμένες οικογένειες αυτό αποτελεί πρόβλημα. Πολύ περισσότερο ότι τόσα χρόνια δίνεται μάχη ώστε τα τροφεία στους σταθμούς των Δήμων να είναι μηδενικά
   Αυτό που φάνηκε να βαραίνει υπόψη της Δημοτικής Αρχής είναι το επιχείρημα των γονιών ότι θα άλλαζε άρδην ο οικογενειακός προγραμματισμός, αφού οι θέσεις στους άλλους δημόσιους σταθμούς έχουν κλείσει, αλλά και το απότομο της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών.
   Κάτι που διαφάνηκε όμως από την τροπή της συζήτησης ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε ο Δήμαρχος τη σύγκρουση με τους γονείς.
  
   Αιτήσεις μέχρι τις 18
   Μέχρι την Παρασκευή έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αιτήσεις στην Εργατική Εστία οι δικαιούχοι του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς.
   Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν συμπληρωθεί οι αιτήσεις. Φοβόμαστε ότι οι θέσεις αυτές θα πάνε μάτια- μάτια αφού δεν υπήρξε πολύς χρόνος να γίνει η σχετική ανακοίνωση και να ενημερωθούν οι οικογένειες.
   Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών μέσω Εργατικής Εστίας έχουν οι μητέρες που πληρούν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
– ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους- μέλους της Ε.Ε.
– ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, που δεν υπερβαίνει τις 24.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 1000 ΕΥΡΩ ανά παιδί.
– Εργαζόμενες ή που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. (Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι δημοσίου).
Το παράδοξο είναι ότι αν η μητέρα είναι εκτός χώρας Ε.Ε. ενώ ο πατέρας πληροί αυτή την προϋπόθεση το πρόγραμμα βγάζει εκτός της οικογένεια!