Αρχική Νέα Τοπικά Εκτός των 100 κιλών, συνελήφθησαν και 3 ηρωινομανείς

Εκτός των 100 κιλών, συνελήφθησαν και 3 ηρωινομανείς

24

 

 

«Καλοκαιρινό» έγινε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο των τριών Ούγγρων που είναι ήδη προφυλακιστέοι και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν επιπλέον περίπου 99 κιλά καθαρής και καλά πακεταρισμένης ηρωίνης!
   10 μέρες μετά τον εντοπισμό και την εξεύρεση 40 κιλών ηρωίνης, οι τελωνειακές αρχές μετέφεραν το όχημα σε συνεργείο της πόλης όπου στην κυριολεξία έγινε φύλλο και φτερό.
   Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη κάτω από τη ντουζιέρα του βαν, σημείο στο οποίο επέμενε ιδιαίτερα το βράδυ της 4ης Ιουλίου ο σκύλος-ανιχνευτής.
   Στο θέμα του ελέγχου ενεπλάκη το πρωί της Δευτέρας και το Τμήμα Ναρκωτικών της Αστυνομίας Χίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από πλευράς τελωνείου.
   Το γεγονός αυτό έφερε δηλώσεις (από πλευράς προϊσταμένης Τελωνείου) και ανακοίνωση (από το συνδικαλιστικό σώμα των αστυνομικών).
   Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε όμως σε αντιπαραθέσεις, αφού είναι αναγκαία να υπάρχει συνεργασία των διαφόρων υπηρεσιών με σεβασμό πάντα στο αντικείμενο και στο χώρο δουλειάς της καθεμιάς.
  
   Συλλήψεις χρηστών ηρωίνης
   Και αυτό τονίζεται διότι τα ναρκωτικά και μάλιστα η ηρωίνη κινείται και πέρα του βαν των Ούγγρων.
   Έτσι προχθές το μεσημέρι σε έφοδο του Τμήματος Ναρκωτικών σε σπίτι, συνελήφθη Χιώτισσα για χρήση ηρωίνης καθώς και δύο ακόμα άτομα που μόλις είχαν κάνει χρήση! Οι χρήστες προσπάθησαν να πετάξουν από το παράθυρο 6-7 φιξάκια ηρωίνης καθώς και τα σύνεργα του «λευκού θανάτου».
   
  
 

 

  Το χρονικό της έντασης
   Χρέος μας είναι πάντως να καταγράψουμε και το χρονικό της έντασης, σημειώνοντας και πάλι ότι οι υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται.
   Από πλευράς αστυνομίας φαίνεται ότι αγωνιούσαν για την τύχη του αυτοκινήτου, όσο αυτό έμενε σταθμευμένο στο τελωνείο από το βράδυ της Παρασκευής 4ης Ιουλίου.
   Από την πλευρά του το Τελωνείο επισημαίνεται ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάρει το αυτοκίνητο η αστυνομία και ότι ήταν ενημερωμένες οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου οικονομικών. Η δε δέσμευση της προϊσταμένης του τελωνείου από το πρώτο βράδυ ότι το αυτοκίνητο θα ψαχτεί εξονυχιστικά καθυστέρησε να υλοποιηθεί διότι από τη μια πλευρά δεν επαρκούσε το προσωπικό για να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της προανάκρισης, όφειλαν να δουν τι θα γίνει με το παιδί και επίσης ότι δεν βρισκόταν συνεργείο της πόλης να αναλάβει αυτή τη δουλειά.
   Από την αστυνομία απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις προς τα έξω, σε αντίθεση με τη Διευθύντρια του Τελωνείου Χίου Κική Βερβερίδου που μίλησε σε τοπικούς ραδιοσταθμούς.
   Η φράση «έδειξαν πόσο μικρόψυχοι είναι στο μεγαλείο του τελωνείου Χίου» της κας Βερβερίδου, φαίνεται ότι ήταν η αιτία από την Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου να βγάλουν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:
   «Λυπούμαστε πολύ για τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα της ανεύρεσης ηρωίνης στο γνωστό τροχόσπιτο των Ούγγρων και για το επίπεδο των συνεντεύξεων που έχουν δοθεί από την προϊσταμένη του Τελωνείου κα Βερβερίδου Κική.
   Τους χαρακτηρισμούς που έχει πει για την Αστυνομία, του της επιστρέφουμε πίσω και το θέμα το αφήνουμε στην κρίση της κοινής γνώμης του Χιώτικου λαού.
   Ευελπιστούμε οι προσωπικές απόψεις και ενέργειες της κας Βερβερίδου να μην διαταράξουν τη συνεργασία που υπάρχει και έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των υπηρεσιών μας, για το δημόσιο συμφέρον».
   Ως ανταπάντηση από πλευράς τελωνείου δόθηκε στη δημοσιότητα το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβαν στις 7 Ιουλίου από το Γενικό Διευθυντή Τελωνείων & ΕΦΚ, με ειδική αναφορά και στο σκύλο- ανιχνευτή και το συνοδό του και με το ακόλουθο σχόλιο:
   «Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχων να κοινοποιηθεί το modus operandi της επιχείρησης τόσο στις άλλες Τελωνειακές αρχές όσο και στις αλλοδαπές συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.
   …σας προτρέπω να συνεχίσετε να ασκείτε το έργο σας με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση…».
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/7/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)
του Θοδωρή Πυλιώτη