Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρόταση για προγράμματα stage από το Γιάννη Κοσμίδη

Πρόταση για προγράμματα stage από το Γιάννη Κοσμίδη

10

 

Πρόταση υπέβαλλε ο Βουλευτής Χίου Γιάννης Κοσμίδης για την εφαρμογής προγράμματος εργασιακής εμπειρίας (stage) διοικητικών στελεχών στον τομέα της Εκπαίδευσης και ατόμων με αναπηρίες.
  Με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη, 17 Ιουλίου, ο Γιάννης Κοσμίδης  προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλη Πετραλιά, αλλά και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη, ζητά την εφαρμογή προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας (stage):
  * Στον τομέα διοίκησης της Εκπαίδευσης.
  * Στην κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρίες.
  Συγκεκριμένα, ο κ. Κοσμίδης αναφέρει ότι τα εφαρμοζόμενα μέχρι σήμερα προγράμματα stage χαρακτηρίζονται από μεγάλη επιτυχία, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανέργους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να προσαρμόσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  Ο Βουλευτής Χίου προτείνει να εφαρμοστούν δύο προγράμματα:
  1. Πρόγραμμα που θα αφορά τις Διοικητικές Υπηρεσίες του τομέα της Εκπαίδευσης (γραμματειακή υποστήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Σχολικών Μονάδων). Με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα εκπαιδευτούν διοικητικά στελέχη και θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στον τομέα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.
  2. Πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρίες. Ο κ. Ιωάννης Κοσμίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι, στα πλαίσια προαγωγής της ισότητας ευκαιριών που προωθεί η Κυβέρνηση, είναι απαραίτητη η ενθάρρυνση για την κατάρτιση προγράμματος σε ΑμεΑ. Στόχος του προγράμματος θα είναι να προσφέρει σε ένα αριθμό ατόμων με αναπηρίες μια εποικοδομητική εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο Τομέα, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις δραστηριότητές τους, καταλήγει το δελτίο τύπου από το Γραφείο του Γιάννη Κοσμίδη.