Αρχική Νέα Τοπικά 4ο Ανοιχτό Διήμερο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη Μυτιλήνη

4ο Ανοιχτό Διήμερο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη Μυτιλήνη

4

 Το 4ο  Ανοιχτό Διήμερο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιήθηκε στις 18/7 στη Μυτιλήνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, κ. Παντελή Σκλιά και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννη Λέκκα.
Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησαν τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα οποία ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και την δράση τους.
Καλωσορίζοντας τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και τα εκλεγμένα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας, μεταξύ άλλων τόνισε: « Η παρουσία σήμερα εδώ του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Σκλιά, τον οποίο και καλωσορίζουμε  στην Περιφέρεια μας, εγκαινιάζει ένα νέο δίαυλο γνωριμίας αλλά και επικοινωνίας με τους νέους της Περιφέρειας μας και τους εκπροσώπους τους στους ΟΤΑ των νησιών μας μέσω των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Σε μια εποχή γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής από τους νέους ανθρώπους, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτελούν ένα θεσμό δημοκρατίας, θεσμό προόδου και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων στις αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής τους για το καλό του τόπου. Ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας στηρίζω σημείωσε ο κ. Λέκκας  την ενεργή συμμετοχή των νέων στα δημόσια πράγματα αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία που φέρνει στο προσκήνιο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής τους νέους ανθρώπους».
Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς τόνισε ότι «Τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. αποτελούν πλέον το βασικό όχημα για την ενεργοποίηση μιας σειράς από προγράμματα και δράσεις μας καθώς  και εργαλείων συμβουλευτικής και υποστήριξης των νέων. Και πρόσθεσε «Είμαστε δίπλα στους νέους πάντα συμβουλευτικά όπως για παράδειγμα μέσα από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. 
«Νεολαία σε δράση», της ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων και πλειάδας άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών της Γ.Γ. Νέας Γενιάς.  Στο πεδίο της ενθάρρυνσης της  επιχειρηματικότητας της Νεολαίας, ο κ. Σκλιάς ανακοίνωσε την ίδρυση Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη Μυτιλήνη, Λήμνο, Σάμο και τη Χίο. Πρόκειται για νέες δομές παροχής συμβουλευτικής  και υποστήριξης για την ίδρυση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα,  είπε, είναι γραφεία-δομές, στα  οποία μπορούν να απευθυνθούν οι νέοι που ενδιαφέρονται να στραφούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσης ανακοίνωσε την δημιουργία Κόμβου του Παρατηρηρίου Νεανικής Επιχειρηματικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Χίο».
Ακολούθως στις 12.30 το μεσημέρι,  οι δυο Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Λέκκας και Σκλιάς, συμμετείχαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το Δ.Σ της ΤΕΔΚ Λέσβου και τους Δημάρχους. Στην συνάντηση ο κ. Σκλιάς τους ζήτησε  να συνδράμουν το έργο των Τοπικών Συμβουλίων Νέας Γενιάς στηρίζοντας έμπρακτα τον νέο αυτό θεσμό.