Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κόντρα Τσουρή Αντώναρου για τους ΣΕΜΠΟ

Κόντρα Τσουρή Αντώναρου για τους ΣΕΜΠΟ

6

Για ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των στρατηγικής σημασίας πυλών της χώρας προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε μονοπώλια κινεζικών συμφερόντων, έκανε λόγω σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή.

Με αφορμή τις εξελίξεις στο διαγωνισμό εκχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η κα Τσουρή επεσήμανε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται τη χαρά και την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από αυτή την εξέλιξη.

Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους λόγους, για τους οποίους οι Κινέζοι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι και ευτυχείς», και προσέθεσε: «Για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της κερδοφόρας προοπτικής τους.

Με αφορμή την τεράστια απόκλιση των οικονομικών προσφορών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επαναφέρουμε το αίτημά μας, για άμεση κατάθεση στη Βουλή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, των ενστάσεων, και των πρακτικών για τους δύο διαγωνισμούς».

 

Δηλώσεις Αντώναρου.

Σε πορεία ανάπτυξης μπαίνουν τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα των δύο διαγωνισμών παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ. Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για τον διαγωνισμό του ΟΛΘ.

«Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οφέλη από το Δημόσιο, την εθνική οικονομία και κάθε πολίτη της χώρας είναι προφανή.

Τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μπαίνουν σε πορεία ανάπτυξης και αποκτούν τη δυνατότητα για μεγάλες επενδύσεις στις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως είναι η εξυπηρέτηση των επιβατών της ακτοπλοΐας, της κρουαζιέρας και των λοιπών λιμενικών υπηρεσιών».

 

Ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε, επίσης, ότι αναβαθμίζεται και η γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας που μπαίνει στο χάρτη του παγκόσμιου εμπορίου, γίνεται κόμβος για τις θαλάσσιες μεταφορές και πύλη εισόδου προς την Ευρώπη, ενώ διευρύνονται οι οικονομικές σχέσεις με χώρες που αποτελούν ανερχόμενες παγκόσμιες δυνάμεις. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία Hutchison Port με την Hutchison Investment και τις ελληνικές εταιρείες Alapis και ΛΥΔ, κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά στον διαγωνισμό παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΘ Α.Ε. Η κοινοπραξία προσέφερε εγγυημένο αντάλλαγμα 2,58 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών ή σε καθαρά παρούσα αξία 543,6 εκατ. ευρώ (μαζί με την προκαταβολή και τα ενοίκια).

Τη δεύτερη καλύτερη προσφορά κατέθεσε η Cosco Pacific, συνολικά 242,6 εκατ. ευρώ σε καθαρά παρούσα αξία, η οποία έχει ήδη αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος για τον αντίστοιχο διαγωνισμό που γίνεται στον ΟΛΠ. Η θυγατρική της D.P.W, P&O Ports με τις Ακτωρ Παραχωρήσεις και την Τράπεζα Πειραιώς προσέφεραν 186 εκατ. ευρώ συνολικά σε καθαρά παρούσα αξία.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική