Αρχική Ομογένεια Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και Κτηματολόγιο- ανακοίνωση

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και Κτηματολόγιο- ανακοίνωση

8

 ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Από την Κτηματολόγιο Α.Ε. και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Η Κτηματολόγιο Α.Ε. και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού αναπτύσσουν συνεργασία για την περαιτέρω ενημέρωση της Ομογένειας σχετικά με την νέα γενιά κτηματογραφήσεων των 107 περιοχών, η οποία ξεκίνησε 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Δεκεμβρίου για τους Έλληνες του εξωτερικού.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας στελέχη των γραφείων ΣΑΕ από τις 7 περιφέρειες ΣΑΕ Καναδά, ΗΠΑ, Κεντρικής Νοτίου Αμερικής, Ευρώπης, πρώην χωρών ΕΣΣΔ, Αφρικής- Μέσης Ανατολής και Ωκεανίας – Άπω Ανατολής παρακολούθησαν πρόγραμμα τριήμερης εκπαίδευσης στα κεντρικά γραφεία της Κτηματολογίου Α.Ε. στην Αθήνα από 16 έως 18 Ιουλίου.


Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση στην συμπλήρωση των δηλώσεων ιδιοκτησίας, ώστε να μπορούν να δίδονται αρχικές οδηγίες στους ομογενείς για την συμπλήρωση του εντύπου. Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση της δήλωσης γίνεται αποκλειστικά από τους ενδιαφερομένους και όχι από το ΣΑΕ ή την Κτηματολόγιο Α.Ε.


Την επόμενη περίοδο κάθε περιφέρεια του ΣΑΕ θα διαθέτει από τα γραφεία της έντυπο ενημερωτικό υλικό, απ’ όπου η οργανωμένη ομογένεια θα μπορεί να λάβει υλικό ώστε να διατεθεί σε ομοσπονδίες κοινότητες και σε ομογενείς. Το ίδιο υλικό μπορεί να το εκτυπώσει κανείς από την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr  .


Ενημερωτικό υλικό θα βρίσκεται και στην διάθεση των συνέδρων κατά τις περιφερειακές συνελεύσεις του ΣΑΕ που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο σε Καναδά, ΗΠΑ, Χιλή, Γερμανία, Ρωσία, Αίγυπτο και Αυστραλία.


Παρόμοιο υλικό θα διατίθεται και από άλλους φορείς κατόπιν συνεννόησης της Κτηματολόγιο Α.Ε.


Επισυνάπτεται έγγραφο που παρουσιάζει συγκεντρωτικά χρήσιμες πληροφορίες.
Ειδικά για την Ομογένεια, εκτός από την γενική ενημέρωση που θα παρέχεται από τα γραφεία του ΣΑΕ στις περιφέρειες, η Κτηματολόγιο Α.Ε. λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως το τηλέφωνο 0030 210 6505600 καθώς και το email για κάθε είδους εξειδικευμένα  ερωτήματα ktimagen@ktimatologio.gr .Ο κ. Χρήστος Γούλας Πρόεδρος του  Δ.Σ. Κτηματολόγιο Α.Ε. δήλωσε «Η Ελλάδα προχωρά στην κατάρτιση Εθνικού Κτηματολογίου σε 107 νέες περιοχές. Καλούμε τους ομογενείς μας να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία που έχουν σε αυτές τις  περιοχές μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, από τώρα, χωρίς να περιμένουν την τελευταία στιγμή, συμμετέχοντας έτσι σε ένα έργο εθνικής εμβέλειας που χρειάζεται η χώρα μας. Η δήλωση στο κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική, αλλά είναι επίσης και  απλή. Η Κτηματολόγιο Α.Ε. εξετάζει όλους τους δυνατούς τρόπους έτσι ώστε να έρθει κοντά στον Έλληνα ομογενή και να τον βοηθήσει αποτελεσματικά στην οριστική τακτοποίηση της περιουσίας του στην πατρίδα. Ευχαριστούμε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για την ουσιαστική συνδρομή του στην ενημέρωση των ομογενών και ευελπιστούμε στην συνέχιση της καλής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει».Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης τόνισε ότι « Η σημαντική προσπάθεια που πραγματοποιείται στην πατρίδα μας για την κτηματογράφηση, αφορά όλους μας και όσους από εμάς γεννηθήκαμε και ζούμε στο εξωτερικό αλλά διατηρούμε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Το ΣΑΕ και τα γραφεία των περιφερειών μας, συμβάλουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας, σε αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας στο άμεσο μέλλον, τόσο από τα γραφεία μας, όσο και κατά την διάρκεια των περιφερειακών συνελεύσεων, ενημερωτικό υλικό καθώς και μία αρχική ενημέρωση. Θεωρώ ότι και με αυτόν τον τρόπο, το ΣΑΕ μπορεί να αναδείξει και σε αυτόν τον τομέα, την χρησιμότητά του τόσο για την Ελληνική Πολιτεία, όσο και για τον καθένα από εμάς που ζούμε εκτός συνόρων.»