Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΔΑΣ για κατάσταση παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση ΔΑΣ για κατάσταση παιδικών σταθμών

5

 Ανακοίνωση
της Δημοτικής Αγωνιστική Συνεργασίας
(ΔΑΣ)
     Οι ραγδαίες εξελίξεις στους παιδικούς σταθμούς – αφού η πορεία ιδιωτικοποίησης έχει ήδη δρομολογηθεί – θα φέρνει συνεχή γεγονότα, που θα δείχνουν την περαιτέρω υποβάθμιση τους, έτσι, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. των παιδικών σταθμών πρόσφατα είχαμε τα εξής στοιχεία:
    
     Α) Η μοναδική ψυχολόγος των παιδικών σταθμών, μέχρι σήμερα, κάλυπτε τις ελλείψεις σε νηπιοβρεφοκόμους καλύπτοντας τμήμα νηπίων.
      
     Β) Η μοναδική ψυχολόγος βλέποντας τις συνθήκες εργασίας, δηλαδή τη μη αξιοποίηση της στο αντικείμενο της, να «εξαναγκάζεται» σε αίτηση, για τη μετακίνηση της σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Όταν σήμερα οι σύγχρονες συνθήκες παιδαγωγικής απαιτούν τη στήριξη των παιδιών των παιδικών σταθμών και των Δημοτικών και Γυμνασίων με ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κλπ)
    
     Γ) Να γίνεται πρόταση στο Δ.Σ. να αποφασίσει ότι κάθε 1η Σεπτέμβρη η Διευθύντρια θα μπορεί να μετακινεί (ελέω θεού…), το εκπαιδευτικό, και βοηθητικό προσωπικό στους 3 παιδικούς σταθμούς καταπατώντας κάθε εργασιακή σχέση (βλέπε Δημ Κώδικας) κοινωνική και οικογενειακή Ζωή.
Η σώφρονα στάση του προέδρου έβαλε εμπόδιο σε τέτοιες σκέψεις, που κάθε άλλο θα έβγαζαν, ένα πρόσωπο εξουσίας, απάνθρωπο.


     Δ) Τέλος επιχειρήθηκε στη βάση των αριθμών και όχι των ανθρώπων –παιδιών να γίνει η κατανομή των τμημάτων βρεφών και νηπίων κλπ χωρίς να λαμβάνονται υπ’όψη οι κανόνες διαπαιδαγώγησης και διάπλασης που απαιτούν σε κάθε τμήμα μία νηπιοβρεφοκόμο και μια βοηθό.


     Θεωρούμε ότι απαιτείται απ’τη Δημοτική Αρχή Χίου να δει το ζήτημα των Παιδικών Σταθμών λαμβάνοντας υπ’οψη ότι η αγωγή των παιδιών απαιτεί τους κατάλληλους χώρους και το απαραίτητο εκπαιδευτικό – επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους ρόλο.
    
     Για την ΔΑΣ
   Γιώργης Αμπαζής
       Χίος 19/7/2008