Αρχική Νέα Οικονομία Κατάστημα mastiha shop και στην Κηφισιά το Σεπτέμβριο

Κατάστημα mastiha shop και στην Κηφισιά το Σεπτέμβριο

29

                                                                                      Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της η MEDITERRA μέσω των mastihashop.
   Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα σημαντικό επενδυτικό βήμα στο εξωτερικό, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της με ένα νέο κατάστημα στη Νέα Υόρκη.
   Ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει κατάστημα και στην Κηφισιά.
   Για την επιχείρηση η ανάπτυξη στο εξωτερικό και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Σαουδική Αραβία, αλλά και τη Δυτική Ευρώπη, περιλαμβάνονται στα σχέδια άμεσης προτεραιότητας.
   Παράλληλα, μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση των παραγωγικών της επενδύσεων, επενδυτικό πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.
   Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της περιόδου 2008-2011 προβλέπει να παραχθούν 200 νέα προϊόντα για τις ανάγκες όλων των εταιρικών business units με στόχο τη διάθεσή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  
   Οικονομικά μεγέθη
   Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου, τα οποία θα ανακοινώσει η MEDITERRA τον Αύγουστο, κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αναμένεται να είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.
   Έχοντας ιδρυθεί το 2002, Είναι ο διανομέας της μαστίχας Χίου στην Ελλάδα και διατηρεί 10 καταστήματα mastihashop στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό.
   Γενικότερα για το 2008 αναμένεται αύξηση των πωλήσεων από τις σειρές προϊόντων cultura mediterra, mastihashoptherapy και των λιανικών πωλήσεων των καταστημάτων mastihashop. Ακόμη αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της μεικτής και καθαρής κερδοφορίας της εταιρείας ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης συμμετοχής των παραγόμενων προϊόντων στο συνολικό κύκλο εργασιών της.
   Η εταιρεία που εδρεύει στη Χίο δημιουργήθηκε το 2002 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με σκοπό την ανάπτυξη των καταστημάτων mastihashop και την παραγωγή προϊόντων μαστίχας.
   Το 2007 ο κύκλος εργασιών της κατέγραψε αύξηση της τάξης του 25,5% και τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 325%.
   Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών κατά τη χρήση του 2007 διαμορφώθηκε στα 7,234 εκατ. ευρώ έναντι 5,763 εκατ. ευρώ της χρήσης 2006.
   Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 478.406 ευρώ έναντι 240.699 χιλ. ευρώ της χρήσης 2006 σημειώνοντας αύξηση κατά 98,75%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 252.017 ευρώ έναντι 59.296 ευρώ της χρήσης 2006 και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 184.956 ευρώ έναντι 4.009 ευρώ της χρήσης 2006.
  
   ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ