Αρχική Νέα Τοπικά Ανταποκρίθηκαν οι Χιώτες στο κάλεσμα της Greenpeace

Ανταποκρίθηκαν οι Χιώτες στο κάλεσμα της Greenpeace

12

 Στην καρδιά της Απλωταριάς, συναντούν τους περιστατικούς οι ανθρώποι της Greenpeace με τα πορτοκαλί μπλουζάκια, οι οποίοι έκαναν την πρεμιέρα τους στην Χίο ενημερώνοντας  για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τις λύσεις που προτείνει η Greenpeace και τις δράσεις της.
 Ο κόσμος της Χίου, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι εκπρόσωποι τη Greenpeace που συμμετείχαν στον αγώνα της ενημέρωσης, ανταποκρίθηκε με προθυμία από τις πρώτες κιόλας ώρες που βρέθηκαν στην Απλωταριά. «Τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Ο κόσμος δείχνει αρκετά ευαισθητοποιημένος εδώ στη Χίο. Βρισκόμαστε γύρω στις 2 ώρες εδώ και περίπου 20 άνθρωποι έχουν πειστεί να υποστηρίξουν το έργο της Greenpeace», δήλωσαν συμπληρώνοντας ότι  «μετά από λίγες ώρες συναναστροφής με τους Χιώτες, διαπίστωσαν πως ο  τομέας που τους ενδιαφέρει περισσότερο να ενημερωθούν είναι το θαλάσσιο περιβάλλον.»
 Η Greenpeace είναι η μοναδική οργάνωση για το περιβάλλον που αρνείται χορηγίες από Κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα και οργανισμούς, όπως μας είπαν, επισημαίνοντας  πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη του κόσμου, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι δράσεις της.
«Η Greenpeace χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να πιέσει τις Κυβερνήσεις, έτσι ώστε να περάσουν νομοσχέδια φιλικά προς το περιβάλλον, να αλλάξουν την πολιτική τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου. Όσο πιο πολύ υποστήριξη έχουμε τόσο πιο πολλά πράγματα θα αλλάξει η Greenpeace με τη δράση της», κατέληξαν οι  εκπρόσωποι του Οργανισμού πληροφορώντας μας  ότι για τις επόμενες 10 ημέρες το κλιμάκιο ενημέρωσης θα βρίσκεται στο νησί μας και συγκεκριμένα στην Απλωταριά.