Αρχική Νέα Τοπικά Ο ΠΑΣΚΕΔΙ καταδικάζει το τραγικό περιστατικό της Μυκόνου, αλλά δικαιολογεί και τους...

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ καταδικάζει το τραγικό περιστατικό της Μυκόνου, αλλά δικαιολογεί και τους ιδιωτικούς ελέγχους στα μπαρ…

12

Με δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων  εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του αυστραλού τουρίστα στη Μυκόνο.

Παράλληλα όμως από την πρώτη κιόλας παράγραφο προσπαθεί να δικαιολογήσει και την ύπαρξη του περιβόητου face control, που αυθαίρετα στο όνομα της “ασφαλής διασκέδασης” λειτουργεί στα μπαρ.

Αν οι υπάλληλοι ενός κέντρου που βρίσκονται στην είσοδο λειτουργούν πέρα από τις εντολές που έχουν λάβει από τον ιδιοκτήτη, και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Ενα δε βασικό στοιχείο είναι μέχρι σε ποιο σημείο φτάνουν οι δικαιοδοσίες των ατόμων αυτών.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΑΣΚΕΔΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο σύνδεσμός μας, καταδικάζει οποιαδήποτε εν γένει εκδήλωση βίας εις βάρος των θαμώνων των κέντρων διασκέδασης και εστίασης, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το φυσικό δικαίωμα των ιδίων των θαμώνων για ασφαλή διασκέδαση και ψυχαγωγία τους. Κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο άλλωστε και με τους κανόνες του δικαίου.
Πάραυτα, στον απόηχο του μεμονωμένου περιστατικού που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Μύκονο, αποδίδονται, κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, άμεσες ευθύνες στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω κέντρων. Έδει δε όπως τονιστεί, προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, το μεμονωμένο του ανωτέρω περιστατικού, ως και το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό έλαβε χώρα, κατόπιν σχετικής συναινέσεως, προηγούμενης ή μεταγενέστερης του ιδιοκτήτη, στο κατάστημα του οποίου εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης.
Κάθε ιδιοκτήτης άλλωστε έχει δικαίωμα να προβαίνει σε έλεγχο των εισερχομένων στο κατάστημά του, προς διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας αυτού προκειμένου να διασφαλιστούν εν συνεχεία και οι ίδιοι οι θαμώνες του.
Καταλήγοντας, καταδικάζουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Μύκονο, καταδικάζουμε όμως περαιτέρω και κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αμαύρωση του κλάδου μας και στην αυθαίρετη απόδοση ευθυνών, εκεί όπου δεν υπάρχουν. Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από την υιοθέτηση σωστών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.


Για τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.
Νίκη Κωνσταντίνου
Πρόεδρος