Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Τσουρή για λιμενικά έργα στα Ψαρά

Ερώτηση Τσουρή για λιμενικά έργα στα Ψαρά

8

 Ερώτηση


Προς


Τον Υπουργό Εσωτερικών


Τον Υπουργό Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων


Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής ΠολιτικήςΘέμα: Πορεία υλοποίησης λιμενικών έργων στα ΨαράΤην περίοδο αυτή, στο λιμένα Ψαρών, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εξαιρετικής σημασίας έργα.


Το πρώτο, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση αστοχιών στον υφιστάμενο λιμενοβραχίονα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, μάλιστα, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, έστω και με καθυστέρηση και κατόπιν πιέσεων, να ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2008.


Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή νέας εξωτερικής προβλήτας του Λιμένα Ψαρών. Το έργο αυτό,  παρά το ότι, από το 2004 έχει ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, με προϋπολογισμό 3εκ€, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του 1ου έργου, καθόσον αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη εργασιών της κατασκευής της προβλήτας.


Επειδή η εξασφάλιση πόρων, για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής νέας προβλήτας στο λιμένα  Ψαρών, αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα, για το νησί και τους κατοίκους


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί


1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, προκειμένου να μη χαθούν πόροι και το έργο να εκτελεστεί;
2. Υπάρχει προγραμματισμός για την ένταξη του εν λόγω έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2213; Εάν όχι, προτίθεται η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το έργο από εθνικούς πόρους;  4.8.2008
Η ερωτώσα βουλευτήςΕλπίδα Τσουρή