Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ- Ελπ.Τσουρή: για τις “συναλλαγές άγονων”

ΠΑΣΟΚ- Ελπ.Τσουρή: για τις “συναλλαγές άγονων”

25

 


 
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
 ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37
 10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               TΗΛ.  (210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail : pressoffice@pasok.gr


Αθήνα, 4 Αυγούστου 2008
 
 
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τη συναλλαγή, που αφορά επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταγγείλει την προνομιακή μεταχείριση «γαλάζιων» στελεχών, που από το 2004, μετεξελίχθηκαν σε ισχυρούς ακτοπλοϊκούς παράγοντες και αποδέκτες γενναίων κρατικών επιδοτήσεων, για τις γραμμές που, είναι «άγονες» στο Αιγαίο, αλλά «γόνιμες» για τους ίδιους.


Η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ακτοπλοΐας έχει οδηγήσει τη χώρα και,  ιδιαίτερα, τους νησιώτες, σε ομηρία επιχειρηματικών συμφερόντων των λίγων, εκλεκτών  και «ημετέρων».


Με κάθε ευκαιρία – τώρα και με το υπό διερεύνηση μείζον θέμα καταγγελλόμενης συνδιαλλαγής – καταδεικνύεται η απουσία σχεδιασμού, ελέγχων και κανόνων λειτουργίας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.


Ο εξορθολογισμός, ο σωστός σχεδιασμός, η τεκμηρίωση και η στήριξη των «άγονων» γραμμών προϋποθέτουν πολιτική βούληση και διαφανή διαχείριση, έννοιες άγνωστες στην κυβερνητική πρακτική.


Οι πολίτες, όμως, δικαιούνται να γνωρίζουν πού, πώς, ποιοι και με ποια κριτήρια διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων, για κάκιστες ή ανύπαρκτες υπηρεσίες. Δικαιούνται να πληροφορηθούν άμεσα, πόσες και ποιες είναι οι οφειλές του συγκεκριμένου εφοπλιστή προς το ΝΑΤ και σε ποιους λόγους οφείλεται η προνομιακή μεταχείρισή του, σε σχέση με αυτές.


Γι’ αυτό, είναι αυτονόητο ότι η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, χωρίς σκιές και ανεξάρτητα από παιχνίδια ή συμφωνίες παρασκηνίου. Αυτονόητη είναι, επίσης, η προσοχή με την οποία το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί το θέμα.

Διαφήμιση