Αρχική Νέα Αθλητικά Βαρβασιακός: Τιμήσαμε όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς

Βαρβασιακός: Τιμήσαμε όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς

31

 «Τιμήσαμε όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς» ανταπαντά το Δ.Σ. του Βαρβασιακού,στα σχόλια του τοπικού τύπου ότι όφειλαν να βραβεύσουν και τον προπονητή Γιώργο Χαλάτση που οδήγησε το σύλλογο στη μεγαλύτερη διάκρισή του, να αγωνιστεί δηλαδή στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Παρόλο που διαφωνούμε σχετικά με τον ορισμό αυτό που δίνει το Δ.Σ., να υποθέσουμε ότι ο σύλλογος ξόφλησε οικονομικά τον κ. Χαλάτση στο ακέραιο σχετικά με την τότε συνεργασία τους και για αυτό απαντά με αυτό τον τρόπο…

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι τα σχόλια από την ώρα που δεν προκλήθηκαν από δηλώσεις του ίδιου του προπονητή, παρά ήταν σχόλια στον τύπο έπρεπε να σεβαστούν και την προσωπικότητα του κ. Χαλάτση.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ:

 

“Μετά από τα δημοσιεύματα στο Χιώτικο τύπο σχετικά με τη μη βράβευση του προπονητή Γ. Χαλάτση
από την ομάδα μας κατά την τιμητική εκδήλωση των 50 χρόνων του Βαρβασιακού Α.Ο., αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Τον Γ. Χαλάτση τον έφερε στην Χίο ο Βαρβασιακός.
Με εκείνον στον πάγκο – κι όχι απαραίτητα μόνο χάρη σ’ εκείνον – η ομάδα προχώρησε και δοξάστηκε όσο καμία στην ιστορία του χιώτικου ποδοσφαίρου.
Ο Βαρβασιακός στο Γ. Χαλάτση πρόσφερε στο ακέραιο τις αποδοχές που του αναλογούσαν ως προπονητή της ομάδας, αλλά πρόσφερε και κάτι που δεν πληρώνεται με χρήμα.

Την αναγνώριση και τη δόξα με τα χρώματα αυτής της ομάδας.
Ο Βαρβασιακός δεν ξεχνά ότι προπονητής της ομάδας του ήταν ο Γ. Χαλάτσης, αλλά ίσως να το ξέχασαν αυτό κάποιοι όταν η ομάδα πέρασε τα δύσκολα. Τότε άφησαν τις τιμές, ως σκληροί επαγγελματίες και κανένας δεν τους κρίνει γι’ αυτό, για να προχωρήσουν σε νέες συμφωνίες οικονομικά συμφέρουσες με άλλα σωματεία.
Στην προχθεσινή εκδήλωση, εμείς, οι παράγοντες, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν έχουμε επίπεδο, τιμήσαμε κάποιους από τους πολλούς που έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς στην ομάδα. Τιμήσαμε ιδρυτικά μέλη, παλιούς προέδρους, τρεις προπονητές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους.
Πιστεύουμε ότι ήταν η ελάχιστη αναγνώριση που μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που δίδαξαν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να παίρνεις, αλλά και να δίνεις.
Αυτή είναι η διαφορά της προσφοράς από την … εργασία».