Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δημάρχου Χίου σε Νομάρχη για τα νερά του Δελφινιού

Απάντηση Δημάρχου Χίου σε Νομάρχη για τα νερά του Δελφινιού

6

Με την ακόλουθη ανακοίνωση ανταπάντησε ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής σε σχόλια του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη σχετικά με την ποσότητα των νερών που έδωσαν οι γεωτρήσεις στο Δελφίνι:

 

«Ας σταματήσει επιτέλους ο Νομάρχης Χίου κ. Λαμπρινούδης να καλλιεργεί ένα νοσηρό κλίμα, να διαστρέφει την πραγματικότητα και να αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη διαχείριση του υδρευτικού προβλήματος και όχι για την επίλυσή του.
Στο ερώτημα που θέτει για το ποιος λέει αλήθεια, ο Δήμαρχος για το νερό που βρήκε η ΔΕΥΑΧ στην ευρύτερη περιοχή του Δελφινιού ή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ για τη μόλυνση με τοξικές ουσίες στην κοίτη του Παρθένη, τού απαντάμε ότι και τα δύο είναι αληθή και να μην μπερδεύει ανόμοια πράγματα.
Στον Παρθένη οι αναλύσεις που έγιναν στο εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έδειξαν ότι τοξικά καρκινογόνα δηλητήρια από τον σκουπιδότοπο μολύνουν την κοίτη του ποταμού και αυτό δεν αλλάζει. Κάνει λοιπόν επιτακτική ανάγκη την κατασκευή του προφράγματος, για να σταματήσει ο σκουπιδότοπος να μολύνει την ευρύτερη περιοχή.
Στο Δελφίνι η έρευνα του πανεπιστημίου της Αθήνας, οδήγησε σε πετυχημένες γεωτρήσεις από τη ΔΕΥΑΧ κι αυτό δεν αλλάζει όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους.
Καλά θα κάνει ο κ. Λαμπρινούδης να κοιτάξει τι θα κάνει με τα αμφιβόλου αποτελέσματος φράγματα Σαραπειού και Φυρόλακα και ας μας αφήσει να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με τα ουσιαστικά προβλήματα και όχι με ανούσιες κοκορομαχίες.
Ας κάνει υπομονή να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των βημάτων που ακολουθούμε και ας μην αντιδρά αρνητικά σε κάθε επιτυχία του Δήμου ιδιαίτερα ως προς το υδρευτικό».