Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Η διάσωσης μιας μικρής αλεπούς

Η διάσωσης μιας μικρής αλεπούς

231

 Σπουδαία επιχείρηση διάσωσης μιας μικρής αλεπούς που κείτονταν τραυματισμένη στο ρείθρο του οδοστρώματος της οδού Αρμολίων – Πυργίου έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Αυγούστου.

Πρώτος εντόπισε το άτυχο ζώο ο Σπύρος Τρικαλίτης, οδηγός της εταιρίας Λατώ που εργάζεται στο παρακείμενο λατομείο και ενημέρωσε τα γραφεία της εταιρίας.

Ο κύριος Πικούνης με τη σειρά του τηλεφώνησε στον υπογράφοντα και ανέφερε το ακριβές σημείο όπου βρίσκονταν το ζώο, στεγασμένο με ένα χαρτόνι και ποτισμένο με καθαρό νεράκι που φρόντισε να του εξασφαλίσει ο ανωτέρω οδηγός.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση μέσα από το Φιλοζωικό Σϋλλογο.

Από Εμπορειό κατευθύνθηκαν προς το σημείο ο Φανής και η Τίνα και από την πόλη της Χίου δύο μέλη του Συλλόγου. Η τραυματισμένη αλεπού μπήκε σε μια κούτα και αφού πέρασε έξω από το Κέντρο Υγείας Πυργίου του οποίου ο νοσοκόμος μας πρόσφερε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια κι ένα χαμόγελο, ο δε προϊστάμενος γιατρός (;) μας τσίνισε στο άκουσμα του παράξενου πελάτη και αντέδρασε έντονα για να μη μπει αυτός εντός του Κέντρου, πράγμα που δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε άλλωστε, κατεβάσαμε την αλεπού στο δημόσιο κτηνιατρείο. Εκεί ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κανένας γιατρός για να την εξετάσει και κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο ιδιωτικό ιατρείο ζώων του Π. Καρατζάνου όπου εργαζόταν η κτηνίατρος Αμαλία Μήτσουρα. Η εν λόγω ιατρός μας εξέπληξε ευχάριστα με την αγάπη και την τρυφερότητα που έδειξε στο τραυματισμένο ζώο και αφού το εξέτασε προσεκτικά, του έβαλε ορό για ενυδάτωση και το τάισε βιταμίνη, προσφέρθηκε να το κρατήσει εντός του ιατρείου έως το βράδυ που θα έπαιρνε το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και από κει για το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα.
Η αλεπουδίτσα, μετά τις ιατρικές φροντίδες της Αμαλίας, ξαναζωντάνεψε και πήρε κουράγιο για το μεγάλο ταξίδι που την περιμένει. Ελπίζουμε σε λίγο καιρό να είναι πάλι σε θέση να περπατήσει και να επιστρέψει στο βιότοπό της. Προς το παρόν μας εξουσιοδότησε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους της όλους τους παραπάνω ανθρώπους που ασχολήθηκαν μαζί της και κυρίως το Σπύρο που την εντόπισε και δεν αδιαφόρησε και την Αμαλία που την ξαναζωντάνεψε.

Γιάννης Μακριδάκης
Στάθια Ζουγανέλη

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου