Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου για ηχορύπανση: Περιμένει να συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες

Δήμος Χίου για ηχορύπανση: Περιμένει να συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες

9

 Μέχρι και 8 μηνύσεις από την Ελληνική Αστυνομία έχουν δεχθεί καταστήματα στην προκυμαία λόγω κυρίως της ηχορύπανσης.
   Σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο γραφείο Δημάρχου από τους 13 ιδιοκτήτες το παρόν τους έδωσαν μόνο οι 6. Στους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής έκανε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι, σημειώνοντας ότι πρέπει βάση της νομοθεσίας να πάει το φάκελο στη Δημαρχιακή Επιτροπή η οποία και πρέπει να αποφασίσει για την ποινή.
   Αυτό που αποδέχθηκαν οι καταστηματάρχες είναι να τεθούν από τις ίδιες τις επιχειρήσεις όροι περιορισμού της στάθμης του ήχους της μουσικής και να συμμορφωθούν προς το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας.
   Πάντως επειδή ορισμένοι χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα αυστηρούς τους ελέγχους, ενδέχεται με πρωτοβουλία δικιά τους να υπάρξει συνάντηση με το Διοικητή της; Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.
   Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην Δημοτική Αστυνομία, Λεωνίδας Ροδίτης όπου και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι πρώην συνάδελφοι του στην ΕΛΑΣ να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
   Στην ουσία η Δημοτική Αρχή που αναμένεται να κοινοποιήσει σχετική επιστολή και στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες επισήμανε ότι κανονικά θα έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο για όσους έχουν διαπιστωμένες 3 παραβάσεις.
   «Μην μας αναγκάσετε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τις προβλεπόμενες κυρώσεις» φέρεται να τόνισε ο κ. Βρουλής και τώρα πλέον είναι στο χέρι των καταστηματαρχών να αποδείξουν ότι σέβονται τους γείτονές τους.
   Άγνωστο είναι βέβαια στο κατά πόσο ο κ. Δήμαρχος θα ακούσει τις εισηγήσεις από τους συνεργάτες του η οποιαδήποτε εφαρμογή του νόμου (για προσωρινό ή οριστικό σφράγισμα καταστήματος) να γίνει τώρα και όχι να περιμένουν την περίοδο του χειμώνα ώστε η εφαρμογή της ποινής να πέσει με την περίοδο… ανακαίνισης ή διακοπών στο όποιο κατάστημα.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: δημοκρατικη, 20/8/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)