Αρχική Νέα Τοπικά Ρατσιστικό το Σύμφωνο «Μετανάστευσης» Σαρκοζί-Παυλόπουλου

Ρατσιστικό το Σύμφωνο «Μετανάστευσης» Σαρκοζί-Παυλόπουλου

4

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚίνησηΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”

Κάτω το ρατσιστικό Σύμφωνο «Μετανάστευσης» Σαρκοζί-Παυλόπουλου


       Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος με τις χθεσινές δηλώσεις του, εναρμονίστηκε με τα νέα σκληρά αντι-μεταναστευτικά μέτρα του Συμφώνου «Μετανάστευσης και Ασύλου» που προωθεί η ΕΕ υπό τον Σαρκοζί, διεκδικώντας μάλιστα την πατρότητα πολλών πτυχών του. Υπεραμύνθηκε του «πολέμου» που κηρύσσει η ΕΕ στους μετανάστες με νέα μέτρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την «αναβάθμιση» του Πειραιά σε νέο επιχειρησιακό κέντρο των θαλάσσιων περιπολιών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Βάφτισε τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών «κέντρα φιλοξενίας» και υποστήριξε ότι το πρόβλημα της «παράνομης μετανάστευσης» έγκειται στην έλλειψη «ενημέρωσης από τις χώρες προέλευσής τους» με αποτέλεσμα οι μετανάστες να «οδηγούνται να γίνουν θύματα δουλεμπόρων». Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας!
       Η αύξηση της μετανάστευσης δεν προκαλείται από «έλλειψη ενημέρωσης» αλλά από νέα έκρηξη της φτώχειας σε δεκάδες μεριές του πλανήτη, καταστροφικούς πολέμους Μεγάλων Δυνάμεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γεωργία και την Παλαιστίνη και στυγνά δικτατορικά καθεστώτα που στηρίζει η Δύση, σαν του Μουμπάρακ και του πάλαι-ποτέ Μουσάραφ. Κανένα «νομοθετικό πλαίσιο» δεν θα πείσει τους μετανάστες που κινδυνεύουν στα κύματα και δολοφονούνται από σφαίρες στα σύνορα να κάτσουν στο σπίτι!  Όσο ψηλότερα τείχη θα υψώνονται στα σύνορα της Ε.Ε., τόσο θα τρίβουν τα χέρια τους οι δουλέμποροι και θα ανεβαίνει η ταρίφα του ταξιδιού. Όσο περισσότερα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θα δημιουργούνται και αιτήσεις ασύλου προσφύγων θα απορρίπτονται, τόσο περισσότεροι θα καταφεύγουν σε κυκλώματα πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων και θα ενισχύεται η διαφθορά στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών. Όσο «μεταναστευτικοί» νόμοι θα αρνούνται τη νόμιμη εργασία και ασφάλιση των μεταναστών τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι «Μανωλάδες», και τα φασονάδικα-κάτεργα, προς όφελος των λαθρο-εργοδοτών.
       Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν αποτελούν κίνδυνο και απειλή για κανέναν. Αν θέλει η Ε.Ε. και η Κυβέρνηση να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ας καλοδεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες: Να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής, και να καθαριστούν τα ναρκοπέδια. Να κυνηγήσουν τους εργοδότες που θησαυρίζουν από την ανασφάλιστη εργασία των μεταναστών χωρίς χαρτιά και να χορηγήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα στους μετανάστες εργάτες. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα, κόμματα και κινήσεις δικαιωμάτων, χρειάζεται να κινητοποιηθούμε άμεσα απέναντι στη νέα ρατσιστική πρόκληση της Ευρώπης-Φρούριο. Μιας Ευρώπης που ο Νότος  της μετατρέπεται πια με γοργούς ρυθμούς σε Ευρώπη-Κρατητήριο:
      
* ΚΑΤΩ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ» ΤΗΣ Ε.Ε.
* ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
* ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ