Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πυρά κατά Καραμανλή για την υπόθεση Παυλίδη

Πυρά κατά Καραμανλή για την υπόθεση Παυλίδη

9


Στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, έστρεψαν τα πυρά τους, χθες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, για την «υπόθεση Παυλίδη».


Ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου, σχολιάζοντας τις προτροπές υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ. προς τον πρώην υπουργό Αιγαίου, να παραιτηθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί, σημείωσε: «Δεν θυμάμαι, εγώ τουλάχιστον, να υπήρχε ποτέ στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση στο εσωτερικό μιας κυβέρνησης, όπου οι μισοί υπουργοί μέσω του Τύπου, είτε με επώνυμες είτε με ανώνυμες δηλώσεις, να ζητούν από έναν βουλευτή ν’ ανεξαρτητοποιηθεί, η υπόλοιπη κυβέρνηση να λέει το αντίθετο και ο πρωθυπουργός να μην παίρνει θέση, ο πρωθυπουργός να κρύβεται».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «η πρακτική του πρωθυπουργού δεν είναι σημερινή» και εξήγησε: «Το ίδιο έκανε με τις υποκλοπές, το ίδιο έκανε και με την υπόθεση των «γαλάζιων κουμπάρων», το ίδιο έκανε στην υπόθεση των ομολόγων, το ίδιο έκανε στην υπόθεση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, του κ. Ζαχόπουλου, το ίδιο κάνει και σήμερα».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό «Flash», δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ζητήσει από τον τέως υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. μέσω της ανεξαρτητοποίησής του μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη».


Ο κ. Κουβέλης έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αρείου Πάγου, τονίζοντας: «Κακώς παρενέβη ο Αρειος Πάγος. Η ανάμιξή του είναι απαράδεκτη. Μεσολάβησε και «αξιολόγησε» τα στοιχεία υποκαθιστώντας παράνομα και τον Εισαγγελέα Ρόδου και τη Βουλή των Ελλήνων».


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008