Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Τώρα και παράνομο λατομείο στην κορυφή του Πελινναίου!

Τώρα και παράνομο λατομείο στην κορυφή του Πελινναίου!

36


 

 Σοβαρά ερωτηματικά στις πολιτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου μας θέτονται πλέον μετά την τρίτη κατά σειρά καταγγελία που βλέπει τους τελευταίους μήνες το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού και κύρια της Βόρειας Χίου.
Μετά την καταγγελία ότι έγινε νταμάρι το ποτάμι των Αγιασμάτων και ότι η ανεξέλεγκτη βόσκηση κατέστρεψε σπάνια είδη ορχιδέων έρχεται να προστεθεί νέα καταγγελία (του συλλόγου οικολογίας) για τη λειτουργία νταμαριού στην περιοχή της Σπαρτούντας.
Δήμος Καρδαμύλων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Αστυνομία αλλά και Αγροφυλακή καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Σε ότι αφορά τα λατομεία, τεράστια είναι η ευθύνη όλων των αιρετών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών που δεν προχωρούν στην οριοθέτηση λατομικών ζωνών.
Δεν μπορεί στο όνομα της έλλειψης πρώτης ύλης να γίνονται ανεξέλεγκτες λήψεις.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου οικολογίας:

Μπουλντόζα στη Σπαρτούντα 
«Βρισκόμαστε πλέον στον αστερισμό της ¨Μπουλντόζας¨. Χιώτης των Αθηνών, επισκέπτης του νησιού μας, ανεβαίνοντας με φίλους και μεγάλη παρέα στις 11/08/08 προς την κορυφή του Πελινναίου, τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες τις οποίες και μας έστειλε.
 Στο δρόμο που ανεβαίνει από Σπαρτούντα προς την κορυφή του Πελινναίου, εκεί ψηλά στην κορυφή έκπληκτοι αντίκρισαν μπουλντόζα η οποία είχε μετατρέψει την περιοχή σε νταμάρι καταστρέφοντας το ανάγλυφό της.
 Μετά από αυτή την καταγγελία παρακαλούμε το δήμαρχο Καρδαμύλων κο Μελιτζάνη καθώς και το νομάρχη κο Λαμπρινούδη όπως άμεσα παρέμβουν και σταματήσουν εδώ και τώρα την παράνομη λατόμηση και καταστροφή της περιοχής του Πελινναίου.
 Επιτέλους.
Τα κρούσματα παράνομης και ασύδοτης καταστροφής του νησιού μας από μπουλντόζες το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει. ( Ποτάμι Αγιασμάτων, Γιόσωνας, Μαλαγκιώτης, Κονδυλώπος κτλ ).
Παρόμοιο νταμάρι λειτουργεί και στο δρόμο από Καμπιά προς Λεπτόποδα. Εκεί μπουλντόζα έχει μετατρέψει τα πρανή του δρόμου σε νταμάρι για την εκμετάλλευση σχιστόλιθων όπως άλλος φίλος μας έχει ενημερώσει…», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου οικολογίας και Περιβάλλοντος.


      

Διαφήμιση