Αρχική Νέα Τοπικά Αμεση απάντηση AEGEAN για τις ακυρώσεις εισιτηρίων

Αμεση απάντηση AEGEAN για τις ακυρώσεις εισιτηρίων

22

  29 Αυγούστου 2008


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Αναφορικά με το θέμα της ακύρωσης 15 εισιτηρίων στην πτήση Α3 271 ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ της 28ης Αυγούστου 2008, η AEGEAN AIRLINES δηλώνει ότι:


 –         Στην ως άνω πτήση παρουσιάστηκαν στα γραφεία της εταιρείας στο αεροδρόμιο Χίου 15 επιβάτες προς έλεγχο επιβίβασης (check-in) ισχυριζόμενοι ότι είχαν εκδώσει ηλεκτρονικά εισιτήρια με την AEGEAN για την πτήση Α3 271 ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ της 28ης Αυγούστου 2008. Στο σύστημα κρατήσεων της εταιρίας, ωστόσο, τα συγκεκριμένα εισιτήρια εμφαίνοντο να έχουν ακυρωθεί τηλεφωνικά.


–         Η εταιρεία άμεσα ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα του θέματος και ταυτόχρονα ενήργησε προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δεκαπέντε επιβάτες αλλάζοντας το αεροσκάφος που θα εκτελούσε την επόμενη πτήση από Χίο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφος. Παράλληλα φρόντισε για την παροχή εναλλακτικής μετάβασης οικογένειας 3 ατόμων που είχαν ανταπόκριση με άλλη πτήση στον τελικό τους προορισμό.


–         Από την έρευνα  διαπιστώθηκε ότι έγιναν ακυρώσεις 5 κρατήσεων  συνολικά 15 θέσεων με τηλεφωνική κλήση προς την εταιρεία από άτομα που ισχυρίστηκαν είτε ότι ήσαν συγγενείς είτε οι ίδιοι επιβάτες και οι οποίοι γνώριζαν τα ειδικά στοιχεία των εισιτηρίων. Σημειωτέον δε, ότι για να είναι δυνατή η τηλεφωνική ακύρωση εισιτηρίου μέσω του call center της εταιρίας, ο καλών θα πρέπει να επιβεβαιώσει συγκεκριμένα στοιχεία προς την AEGEAN, όπως αριθμό εισιτηρίου, κωδικό κράτησης και αριθμό τηλεφώνου. 


–         Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα οι ακυρωμένες θέσεις καλύφθηκαν την ίδια στιγμή της ακύρωσης από επιβάτες λίστας αναμονής συγκεκριμένου πρακτορείου εισιτηρίων της Χίου για το οποίο άμεσα  η AEGEAN διέκοψε την δυνατότητα κρατήσεων θέσεων στις πτήσεις της μέσω των συστημάτων της, μέχρι να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι ακυρώσεις.


 Η AEGEAN τονίζει ότι το ανωτέρω συμβάν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.