Αρχική Νέα Τοπικά Καταπληκτικό: αίτημα Κυνηγετικού Συλλόγου για μείωση χρόνου κυνηγιού στις πέρδικες απορρίπτεται!

Καταπληκτικό: αίτημα Κυνηγετικού Συλλόγου για μείωση χρόνου κυνηγιού στις πέρδικες απορρίπτεται!

4

 Εγινε και αυτό.
Οι κυνηγοί να ζητούν μείωση της περιόδου κυνηγιού για προστασία του ενδημικού θηράματος και το αρμόδιο υπουργείο να απορρίπτει το αίτημα.

Συγκεκριμένα Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου ζητά με έγγραφό του από τις 25 Ιουλίου 2008 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επικαλούμενο την προστασία του ενδημικού θηράματος «το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού να αρχίζει μαζί στις 21/9/2008 γιατί, την προηγούμενη χρονιά κανείς κυνηγός δεν ήταν ευχαριστημένος με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης.
Επίσης το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπ’ όψη τη μεγάλη φετινή λειψυδρία και την περσινή μεγάλη καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Χίο.
Καταλήγοντας προτείνουμε το κυνήγι της πέρδικας στο νομό Χίου να αρχίζει 21/9/2008 και για 6 Κυριακές μόνο».

 

Να πως απαντά τώρα το υπουργείο 31/7/2008, όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση (η οποία και ακολουθεί) που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κοσμίδης:

«Απαντώντας στην παραπάνω αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ι. Κοσμίδης, σας πληροφορούμε ότι υπεγράφη από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η με αριθμ. πρωτοκ. … Ρυθμιστική Απόφαση για τη θήρα κυνηγετικής περιόδου 2008-2009, η οποία ισχύει για όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με αυτή στο Νομό Χίου η ημερομηνία έναρξης της πέρδικας και του λαγού είναι κοινή (15/9/2008) και λήξης για την πέρδικα η 30/11/2008 ως ανήκων στη Β’ ΚΟ Αρχιπελάγους».

Ο κ. Κοσμίδης έκανε από την πλευρά του γνωστή την παρέμβασή του με την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας (σ.σ. ΠΟΛΙΤΗΣ) περιλαμβάνεται δημοσίευμα με τίτλο «Δεν είχε φτάσει», το οποίο αναφέρεται στην πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:
1. Η πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου εστάλη απ’ ευθείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ. Α.Α.Τ.) στις 27-7-08 και στις 29-7-08 κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Βουλευτή Χίου κ. Γιάννη Κοσμίδη.
2. Την ίδια μέρα ο Βουλευτής Γιάννης Κοσμίδης κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Α.Α.Τ. με την πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων. Η Αναφορά έλαβε στη Βουλή αριθ. πρωτ. 408/31-7-08.
3. Το έγγραφο της Αναφοράς εστάλη με Fax και απ’ ευθείας στο Γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη στις 8-8-08.
4. Εκτός των ανωτέρω, στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξε συνεχής ενασχόληση με το θέμα του Βουλευτή κ. Γιάννη Κοσμίδη και επικοινωνία με το Υπουργείο Α.Α.Τ., τόσο με τις αρμόδιες Υπηρεσίες όσο και με τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη.
5. Η απάντηση του Υφυπουργού Α.Α.Τ. στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Κοσμίδης εστάλη στις 20-8-08 και αναφέρεται στη Ρυθμιστική Απόφαση που εκδόθηκε για τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
6. Σε συνεργασία με τον Υφυπουργό κ. Κων/νο Κιλτίδη, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να ικανοποιηθεί το αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου.
Μετά τα παραπάνω θεωρούμε ότι οι αναγνώστες σας έχουν όλα τα στοιχεία για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους ….
Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη