Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ: ανακοίνωση- καταγγελία για την τελική ψηφοφορία για την Αναθεώρηση...

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ: ανακοίνωση- καταγγελία για την τελική ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

31

 Η νόθευση και η παραχάραξη της βούλησης των βουλευτών κατά την τελική ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην ολομέλεια της Βουλής από την ηγεσία της Ν.Δ. , που αποκάλυψε και κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί τεράστιο ζήτημα θεσμών και κοινοβουλευτικής τάξης και θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Για άλλη μια φορά, με όσα συνέβησαν σε αυτήν την κορυφαία θεσμική διαδικασία, που λέγεται Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναδεικνύεται, με τον χειρότερο και τον πλέον επικίνδυνο τρόπο, το γνωστό πρόσωπο της κυβέρνησης, της νοοτροπίας και της αντίληψης της Δεξιάς. Αποδεικνύεται πλήρως ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της κυβέρνησης της Ν.Δ απέναντι στο Ελληνικό Λαό. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που ηγείται μιας τέτοιας παράταξης, έχει αυτονόητες και απαράγραπτες πολιτικές και ιστορικές ευθύνες.
Αυτή η κυβέρνηση με την «πολιτική» της και τις μεθόδους, που χρησιμοποιεί, πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και αφαιρεί από το μέλλον της Χώρας.
Οι Έλληνες πολίτες, που έχουν μάθει πολύ καλά να αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και να προστατεύουν το Σύνταγμα ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, γνωρίζουν ότι δεν έχει θέση στη Βουλή όποιος βεβηλώνει το Σύνταγμα και ασελγεί σε βάρος των πιο θεμελιωδών κανόνων του Πολιτεύματος.       
 
Από το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου


 

Διαφήμιση