Αρχική Νέα Τοπικά Και οι εργαζόμενοι δείχνουν Παυλίδη: Γνωστό “φιλέτο” οι άγονες

Και οι εργαζόμενοι δείχνουν Παυλίδη: Γνωστό “φιλέτο” οι άγονες

7

 Και ο Σύλλογος των εργαζομένων στο υπουργείο Αιγαίου δείχνει τον Αριστοτέλη Παυλίδη ως υπεύθυνο για την πολυσυζητημένη δρομολόγηση του πλοίου «Πρωτεύς» στο επιδοτούμενο δρομολόγιο της άγονης γραμμής Κως, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Ρόδος, για την οποία και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος τέσσερις εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην επιτροπή διαγωνισμού.
  
   «Με έκπληξη διαβάσαμε στον Τύπο -λένε οι εργαζόμενοι- πως μετά τη γνωμάτευση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ότι τα καταγγελλόμενα και για τον κ. Παυλίδη στην υπόθεση αυτή είναι αβάσιμα, επίκειται δίωξη των συναδέλφων μας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο βάσιμη είναι αυτή η πληροφορία, ωστόσο διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν, ενώ η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι δεν υφίσταται ποινική ευθύνη του αποφασιστικού οργάνου (υπουργός), να καταλογίζεται ποινική ευθύνη για τα μέλη ενός γνωμοδοτικού οργάνου (επιτροπή αποτελούμενη από υπαλλήλους)».
  
   Επανίδρυση του υπουργείου Αιγαίου
   Με αφορμή την υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης των καταγγελιών Μανούση, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αιγαίου σημειώνουν:!
   «… κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι των νησιών: ότι για τους εφοπλιστές, η εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών αποτελεί απλώς ένα “φιλέτο”, που για την απόκτησή του ασκούν κάθε είδους πιέσεις στην πολιτική εξουσία», ενώ τονίζουν ότι «οι πιέσεις των εφοπλιστών που οδήγησαν στην κατάργηση υπουργείου Αιγαίου και στη συγχώνευσή του με το ΥΕΝ.
   Μήπως -λένε- ακόμη και τώρα, που ήδη δρομολογείται η πλήρης απαξίωση της υπηρεσίας μας με την απόσπαση της ευθύνης για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών, δεν άδραξαν την ευκαιρία να λοιδορήσουν το έργο του υπουργείου Αιγαίου και να απαξιώσουν την προσφορά του στα νησιά, με αφορμή τον θόρυβο σχετικά με την υπόθεση Μανούση;».
   «…Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο περιθωριοποίησης της Υπηρεσίας μας στα πλαίσια του νέου Υπουργείου, πιστεύουμε ότι η αναγκαιότητα αυτή αποδεικνύεται συνεχώς, γι’ αυτό και ο Σύλλογός μας διεκδικεί ανυποχώρητα την επανίδρυση του ΥΠΑΙ&ΝΠ, που θα επεξεργάζεται σύγχρονες, εφαρμόσιμες και συγκεκριμένες πολιτικές».
  
  
   ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ