Αρχική Νέα Τοπικά Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Χίου χάρη στην αδελφοποίηση με Ορτόνα

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Χίου χάρη στην αδελφοποίηση με Ορτόνα

10


Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 750 χρόνια από τη μεταλαμπάδευση των ιερών λειψάνων του Αγίου Θωμά από τη Χίο στην Ορτόνα της Ιταλίας, θα παρευρεθεί το Σάββατο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χίου Δημήτρης Μάντικας.
     Στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εξάλλου και για την από κοινού πρόταση συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
     «Στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Δήμο της Ορτόνα και της υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ μας, είχαμε την ενημέρωση από τους φίλους μας στην Ιταλία ότι επρόκειτο να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάδειξης πολιτιστικών και θρησκευτικών στόχων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια ανάπτυξης της περιοχής», μας είπε ο κ. Μάντικας.
     Εκτός από τους Δήμους Ορτόνα και Χίου, στο πρόγραμμα προτείνονται να μπουν και οι Δήμοι Λαντσιάνο, Βενετίας από Ιταλία, καθώς και Δήμοι από Κροατία, Ουγγαρία και Σλοβενία.
     Ο συνολικός προϋπολογισμός ντου προγράμματος ανέρχεται στα 2.057.000 ΕΥΡΩ και είναι επιδοτούμενο κατά 85% από την Ε.Ε..
     Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το 2013, όσο και η διάρκεια του ΕΣΠΑ, και κύριοι στόχοι είναι να αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργαζόμενων περιοχών στους τομείς θρησκευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό. Παράλληλα να αναπτυχθούν μέθοδοι marketing στις 7 περιοχές του προγράμματος και να υλοποιηθούν διάφορες πιλοτικές δράσεις.
     «Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και δείχνει το πως ακριβώς βλέπουμε το θεσμό των αδελφοποιήσεων μας τόνισε ο κ. Μάντικας.
     Αρκεί βέβαια αυτές οι ενέργειες να έχουν βάθος χρόνου
    

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 5/9/2008