Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Προτάσεις ΣΕΣΝΟΧ για ΕΚΑΒ

Προτάσεις ΣΕΣΝΟΧ για ΕΚΑΒ

28

 “Ο Νομός Χίου ως παραμεθόριος νομός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην παροχή άμεσης βοήθειας σε σχέση βέβαια  με την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι πολιτικές παροχής άμεσης βοήθειας που ακολουθούνται  διαιωνίζουν και εντείνουν τα προβλήματα -μεταφορά και κορεσμός στα τριτοβάθμια νοσοκομεία του κέντρου, οικονομική αφαίμαξη των νησιωτών και εν τέλει αύξηση του υγειονομικού κόστους», σημειώνει σε υπόμνημα του προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ (με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο) το Σωματείο Εργαζόμενων (ΣΕΣΝΟΧ).
Τονίζοντας ότι για τους μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου «είναι στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου», δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι «να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δημόσια δωρεάν υγειονομική φροντίδα με κάθε μέσο και κόστος».
Οι προτάσεις έχουν ως εξής:
* Άμεσες προσλήψεις προσωπικού ώστε το ΕΚΑΒ Χίου να λειτουργήσει ως αυτόνομη από το Νοσοκομείο Υπηρεσία και να καλύπτει επί 24ωρο όλο το νομό. Αυτό προϋποθέτει λειτουργία ξεχωριστού τηλεφωνικού κέντρου-166- καθώς και γραφείων του ΕΚΑΒ.
* Να ενισχυθεί το ΚΑΒ Χίου με νέα και ασφαλή ασθενοφόρα μικρότερου μεγέθους. Να αποσυρθούν άμεσα τα παλαιά και επικίνδυνα ασθενοφόρα που χρησιμοποιούνται τώρα.
* Να υπάρχει μόνιμα στο Β. Αιγαίο πτητικό μέσο ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα τα επείγοντα προς μεταφορά περιστατικά.
* Να υπάρξει πίεση από μεριάς του ΕΚΑΒ ώστε με την αποπεράτωση του νέου κτηρίου του νοσοκομείου να λειτουργήσει άμεσα και πλήρως στελεχωμένη η ΜΕΘ ώστε να αποσυμφορηθούν  οι αερομεταφορές.
* Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις αεροδιακομιδές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.
* Να εκπαιδευτούν οι οδηγοί και οι τραυματιοφορείς που υπηρετούν στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν πλήρως να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χώρου που υπηρετούν.

Διαφήμιση