Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένουν οι κυνηγοί για την πέρδικα, ζητούν μείωση της κυνηγετικής περιόδου

Επιμένουν οι κυνηγοί για την πέρδικα, ζητούν μείωση της κυνηγετικής περιόδου

7

 Την ισχύ της περσινής απόφασης του υπουργείου για περιορισμό του κυνηγιού της πέρδικας στο νομό σε 6 μόνο Κυριακές, αντί των 11, ζητούν οι Χιώτες κυνηγοί.
   Τονίζοντας ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης ύστερα από τη διαπίστωση ότι η περσινή εφαρμογή του μέτρου έδωσε καλά αποτελέσματα σε ότι αφορά το εν λόγω θήραμα αναφέρουν ότι οι Χιώτες κυνηγοί επιμένουν και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και με άλλους τρόπους τον αγώνα τους.
   Σε επιστολή μάλιστα προς το Νομάρχη Χίου, που με τη σειρά του προωθεί το αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι κυνηγοί σημειώνουν ότι οι περσινές και φετινές φωτιές έκαψαν τα καλύτερα κυνηγοτόπια του νησιού, με αποτέλεσμα όλοι οι κυνηγοί να πρέπει να στριμωχθούν στις ελάχιστες περιοχές που απέμειναν.
   «Η σημασία της υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης είναι μεγάλη τόσο για τους κυνηγούς όσο και για την προστασία των θηραμάτων», τονίζει στην επιστολή του προς τον υπουργό Αλέξανδρο Κοντό, ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημα του κυνηγετικού Συλλόγου.
   Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απάντηση του υπουργού προς το βουλευτή Γιάννη Κοσμίδη, το κυνήγι της πέρδικας στο Αιγαίο επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου (τότε ξεκινά και του λαγού) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.