Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία οικοδόμων, κάλεσμα σε δράση

Απεργία οικοδόμων, κάλεσμα σε δράση

11

 Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδος. Η ημερομηνία θα καθοριστεί σε συνεργασία και με άλλες οργανώσεις, ώστε να συντονιστεί η δράση. Αυτή την απόφαση πάρθηκε μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τις εκτιμήσεις που προέκυψαν από την συνεδρίαση αυτή:
«Η Κυβέρνηση και συνολικά οι δυνάμεις του κεφαλαίου συντονισμένα κλιμακώνουν επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη. Η επιχείρηση αποχαρακτηρισμού και κατηγοριοποίησης κλάδων και επαγγελμάτων που είναι στα Β.Α.Ε με προσανατολισμό την κατάργηση του θεσμού, η επιβολή νέων σκληρών φορομπηχτικών μέτρων ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου ενώ από την άλλη αυξάνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Η επιχείρηση κατάργησης των Β.Α.Ε. είναι ενταγμένη στην συνολική προσπάθεια ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης, είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Ο τεχνητός διαχωρισμός που επιδιώκει η Κυβέρνηση σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, ο διαχωρισμός κλάδων και ειδικοτήτων μόνο τα δικά της σχέδια υπηρετεί για να μετριάσει τις αναταράξεις που προκαλούν στους εργαζομένους με τα νέα αντιδραστικά μέτρα.
Η υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των Β.Α.Ε είναι υπόθεση συνολικά της εργατικής τάξης, στην άγρια επίθεση του κεφαλαίου, έστω και αν κάποιοι μένουν έξω δεν πρόκειται να σωθούν. Ένα τρανό παράδειγμα ο διαχωρισμός νέων – παλιών ασφαλισμένων από τη ΝΔ το 1992. Όσοι έμειναν έξω τους πετσόκοψαν στην πορεία οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»