Αρχική Νέα Τοπικά Ερευνα για τους λατομικούς δρόμους από το ΤΕΕ

Ερευνα για τους λατομικούς δρόμους από το ΤΕΕ

11

 Τριμελής επιτροπή θα κάνει έρευνα και θα αποφασίσει για το αν χρειάζονται επιπλέον λατομικές ζώνες στο νησί και σε ποια σημεία, ήταν η απόφαση που πήρε στη συνεδρίασή του το Σάββατο (6/9) που μας πέρασε, το Τεχνικό Επιμελητήριο Βορείου Αιγαίου.
Αφού εξεταστούν πρώτα όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων, ποια είναι τα αδρανή έργα που παράγονται αυτή τη στιγμή από τα υπάρχοντα λατομεία, αν χρειάζονται νέα και οι αποστάσεις μεταφοράς, θα καταλήξουν στο συμπέρασμα για το αν είναι απαραίτητη η δημιουργία και άλλων λατομικών δρόμων ή όχι.
Συνυπεύθυνοι για την μελέτη αυτή είναι η Νομαρχία και το Τεχνικό Επιμελητήριο. «Είναι μια προγραμματική σύμβαση Νομαρχίας και Επιμελητηρίου», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του ΤΕΕ στη Χίο, Παναγιώτης Χαβιάρας, ενώ εξήγησε:  «Εμείς λάβαμε το έγγραφο της Νομαρχίας, που μας ζητούσε να κάνουμε αυτή την ομάδα εργασίας, η οποία με την προγραμματική σύμβαση που θα γίνει θα πληρωθεί από τη Νομαρχία. Δηλαδή η Νομαρχία θα αναλάβει την αμοιβή και το Τεχνικό Επιμελητήριο την εκτέλεση της μελέτης».
Πού οφείλεται όμως αυτή όλη αυτή η καθυστέρηση της διαδικασίας αυτής; Σύμφωνα με τον κ. Χαβιάρα οι διαδικασίες που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι χρονοβόρες. «Πρέπει να περάσει από Νομαρχιακή Επιτροπή, να εγκριθεί από την Νομαρχιακή η επιτροπή σύστασης αυτής της ομάδας, να  πάει στην Μυτιλήνη να εγκριθεί από τη Διοικούσα, να δημοσιευτεί στο ενημερωτικό δελτίο, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι αυτές οι διαδικασίες έγιναν μέχρι σήμερα για να συσταθεί η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/9/08