Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη για παραλιακό Βροντάδου: Συμφωνία για ασφαλή δρόμο

Σύσκεψη για παραλιακό Βροντάδου: Συμφωνία για ασφαλή δρόμο

7

 Τα έργα στον παραλιακό του Βροντάδου συνεχίζονται κανονικά, με στόχο πάντα την ασφάλεια.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Γραφείο του Νομάρχη για τον δρόμο του Βροντάδου, με τη συμμετοχή των Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ομηρούπολης, των επικεφαλής των παρατάξεων.


«Ξεκινάμε, με πρώτο στόχο να μην χάνονται ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, επισημαίνοντας ότι στο μέλλον θα γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις τόσο για την ανάπτυξή του, όσο και στον τομέα της αισθητικής.
Αν και υπήρξαν διαβουλεύσεις από φορείς, όσον αφορά τις συνολικές παρεμβάσεις, διατεθειμένοι να συνεργαστούν για την αποπεράτωση του έργου φάνηκαν οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών τόσο της Νομαρχίας όσο και την Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ομηρούπολης.
«Ότι θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί ο δρόμος…θα μπορούσαν. Αυτό όμως που παίζει πρωταρχικό ρόλο αυτή τη στιγμή είναι ασφάλεια», δήλωσε ο Κώστας Μούνδρος.
Ωστόσο  ο Δήμαρχος Ομηρούπολης έκανε δύο συγκεκριμένες προτάσεις: να κατέβει το οδόστρωμα, αφαιρώντας  τα παλιά στρώματα πίσσας, και να γίνει επίσης παρέμβαση ανάμεσα στα δύο σουπερ μάρκετ που υπάρχουν, σημείο εξίσου επικίνδυνο.
Αν και αποδείχτηκε το αίτημα ο κ. Νομάρχης, εντούτοις παρέπεμψε στο μέλλον και πιθανόν μέσω του ΕΣΠΑ την ικανοποίηση των παραπάνω προτάσεων.
 «Το έργο έχει ξεκινήσει. Η μελέτη έχει γίνει. Διαβουλεύσεις γίνονται εδώ και έναν χρόνο. Θα μπορούσαν τότε που το συζητούσαμε να έκαναν οι φορείς που επιθυμούσαν τις παρεμβάσεις τους», δήλωσε στη «Δ» ο Νίκος Νύκτας, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι αυτό που προέχει είναι να προστατευτούν οι πολίτες, όπως έγινε και με τον παραλιακό του αεροδρομίου.
 «Τις ίδιες αντιδράσεις είχαμε και με τον παραλιακό του αεροδρομίου. Να που σταμάτησαν όμως να γίνονται ατυχήματα, κι αυτό είναι που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο», κατέληξε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 10/9/2008